HemVem är Runebert?NyhetsbrevsarkivAnalys av CenterpartietEgna litterära alsterLitteraturanalysFavoritlänkarLäsarundersökninge-mail me

Vi måste försvara oss!
 

1. Inventering 5
2. Folkomröstning om EU:s konstitution
3. Politiska partier bidrar till att demokratin begränsas
4. Aftonbladet har startat en hatkampanj mot män
5. MUF har sina små guldkällor
6. "Liberaler" som röstade emot avskaffandet av kårobligatoriet
7. Storstadsmiljö ökar risken för svår psykisk sjukdom
8. Rätt att flytta ger nya flyktingfamiljer högre inkomst
9. Gemenskapens betydelse för människors individualism
10. Lenin, Stalin och Hitler
11. Hårt ska med hårt fördrivas

1. Inventering 5

Svensk-amerikanska föreningen
För 50 kr. kan du stödja ambitionen att skapa vänskap mellan USA och Sverige. Ett lovvärt projekt i det samhälle där antiamerikanismen tar sig allt större utrymme.

Per Ahlmarks hemsida
Ett måste för den som bryr sig om skillnaden mellan demokrati och diktatur.

2. Folkomröstning om EU:s konstitution

Diskussionerna som engagerar större delen av den europeiska kontinenten handlar om EU-konventionen. Sverige har ännu inte kommit in i matchen, trots att eurofrågan redan är avgjord. Några nejsägare i EU och Eurovalet har skapat en hemsida där de kräver en folkomröstning i frågan. I en så viktig fråga som en EU-konstitution måste det svenska folket säga sitt. Enligt uppropet kräver den disparata samlingen som stöder sidan enbart en folkomröstning. Så den som skriver på uppropet stöder enbart det förslaget. Risken är dock att man legitimerar nej-sägarna eftersom de som har samlats kring detta initiativ är notoriska nej-sägare till allt vad EU heter. Jag tycker dock att en folkomröstning även är viktigt för oss som är för EU-samarbetet, till och med för oss som är för EU-konstitutionen i stort. Vid en eventuell folkomröstning kommer jag med största sannolikhet att rösta ja eftersom förslaget till konvent är bättre än den godtyckliga situation som råder idag. Om svenska folket någonsin ska kunna närma sig Europa måste vi förankra allt som EU handlar om. Vi kan inte ägna oss åt enbart petitesser som snus och alkohol eller åt viktiga men smala frågor såsom ekonomiska fördelar. Därför stöder jag detta upprop och jag hoppas att ni också gör det. Ge svenskarna en chans att besluta sitt eget öde. Krossa politikernas oproportionella makt över folket!

Skriv på!

3. Politiska partier bidrar till att demokratin begränsas

Att Vänsterpartiet och Ung vänster begränsar demokratin är inget nytt, så det lämnar jag åt sidan. Men att även borgerliga partier och Socialdemokraterna ägnar sig åt sådant är en katastrof. Några exempel är Socialdemokraternas, Kristdemokraternas och Moderaternas syn på deras betydelse. De anser att de har patent på ordet socialdemokrat, kristdemokrat och moderat. Någon som enbart röstar på Moderaterna får inte, enligt det senaste utspelet, kalla sig moderat. Det är Moderaterna som avgör om du är Moderat eller inte. Denna logik kan man utläsa av Socialdemokraternas, Kristdemokraternas och Moderaternas anmälningar mot Junilistan där kandidaterna använder partiernas beteckningar för att ge väljaren en chans att välja in någon annan än den som fått mandat från det egna allsmäktiga partiet. Det hela är bara trams och ett desperat försök att stoppa ett alternativ i EU-debatten. Junilistan bygger på en modern syn på demokrati, de anser nämligen inte att människor röstar på partier utan på personer. Därför har Junilistan samlat ett antal personer från olika partier som har samma syn på EU-bygget, dvs. att EU inte ska få för mycket makt.

Läs mer här!

Ett annat exempel är SSU:s stämningsansökan gentemot MUF för att MUF vågar säga det som alla redan vet. Få ungdomar har möjlighet att få vita sommarjobb, de flesta sommarjobb existerar inte som vita. För att sommarjobben ska kunna existera blir många tvungna att godta svartarbete. Trots att MUF tydligt tar avstånd från svartarbete försöker SSU vinna PR-poäng genom att beskylla MUF för att uppmana ungdomar att begå brottsliga handlingar. En fråga som jag direkt ställer mig är om inte Socialdemokraterna och SSU begår olagliga handlingar då de provocerar fram brott med sin skattepolitik och arbetsmarknadsregler mm.

Läs mer här!

Och här!

Ett tredje och sista exempel är CUF:s stämningsansökan gentemot homosexuell.com, en hemsida som dristar sig till att kritisera homosexualitet. Men det får man ju inte göra. Och samtidigt går Winberg ut i artiklar och pekar ut män som roten till allt ont. Visst existerar antisemitism, men antisemiter vet att de gör fel, eller rättare sagt de vet att allmänheten betraktar antisemitism som fel. Antisemiter förnekar sin antisemitism vilket inte gäller skällsorden antiamerikanism och feminism. Förvisso tar Winberg avstånd från manshat i en mening, men den drunknar i allt manshat. Och ingen reagerar!

Läs mer här!

Så här ser demokratin ut i Sverige. Partier och ungdomsförbund ser som sin uppgift att stämma varandra för att få tyst på meningsmotståndare. Inte ska människor få ägna sig åt fri debatt. Det är ju jättefarligt! Människor kan inte tänka själva, de måste ha en överförmyndare och en språkpolis som talar om vad som går för sig och vad som inte gör det.

4. Aftonbladet har startat en hatkampanj mot män

Aftonbladet anser att det är rimligt att publicera hetsartiklar mot gruppen män. Aftonbladet, skräpjournalistikens högborg, är enbart ute efter att tjäna pengar på kontroversiella och illa underbyggda artiklar. Och folket köper skiten! Jag blir så förbannad över att mina nära och kära stöder dessa nollor genom att köpa skiten. Men vad kan man göra?

Margareta Winberg var först ute och bekräftade alla farhågor om den före detta jämställdhetsministerns notoriska manshat.

Läs mer här!

Nästa manshatare heter Joanna Rytel som bildat "Unfucked Pussy". Hon skriver sådant som skulle vara antisemitism om ordet man böts ut mot ordet jude.

Läs mer här!

Läs gärna min artikel om Sara Stridsbergs översättning av Valerie Solanas verk "Scum-manifest".

Ladda hem Anti-feministen här!

Det är dags att reagera! Fattar ni inte vart vi är på väg?

Belinda Olsson ursäktar det hela med att män hetsar mot gruppen kvinnor varje dag. Hon tar porrtidningar som ett exempel. Ni vet sådana där tidningar där kvinnor är nakna och blir penetrerade av en manskuk. Jättefarligt! Det är ju samma sak som att säga att alla kvinnor gillar att knulla eller att alla kvinnor exploateras för att äckliga farbröder ska kunna onanera och det är ju oförskämt. Hemska tanke! Allvarligt talat, hur kan man likställa porr med manshatande artiklar? Det finns inga kvinnohatande artiklar i dagens tidningar. Det fanns förr i tiden, men det är inte mitt fel. Inte heller ditt! Med detta resonemang får vi börja hata alla tyskar eftersom de hatade judarna. Vad konstruktivt!

Vi måste krossa dessa fascister en gång för alla. Islamister, feminister, kommunister, nazister och övrigt jävla pack!

5. MUF har sina små guldkällor

Min irritation över MUF:s medlemstidning Blått nr.4 2003 har gått över till sin motsats i nr. 1 2004. Där har en äkta liberal med frihetspatos gjort slarvsylta av Johanna Möllerströms patetiska dravel om frihetsfeminism. Hon som fått mig på gott humör igen är Kajsa Dahlström som är vice distriktsordförande i MUF-Uppsala och aktiv i nätverket antifeminist.nu.

6. "Liberaler" som röstade emot avskaffandet av kårobligatoriet

Folkpartisten Cecilia Wikström och moderaten Lennart Hedquist röstade med vänstern och sossarna i frågan om kårobligatoriet. De tycker alltså att det är okey att tvinga människor att organisera sig bara för att man vill studera på universitet? Notera dessa namn. De ska ut ur riksdagen snarast möjligt!

Allvarligt talat - Nyhetsbrev

7. Storstadsmiljö ökar risken för svår psykisk sjukdom

I en studie har en nackdel med att bo i storstaden belysts. Allt är inte frid och fröjd med storstäder såsom vissa tror. Givetvis är det inte som Centerpartiet tror heller, men då samhällsattityden är att allt ska fokuseras till Stockholm kan det vara bra att peka på de problem som storstäder för med sig. Anonymitet, koncentrationssvårigheter, atapi, rotlöshet osv. Sedan finns det givetvis nackdelar med landsbygden, tristess till exempel. Poängen är att stad och landsbygd behövs lika mycket. Människor behöver valfrihet och möjligheten att balansera mellan stad och landsbygd. Att Moderater, Folkpartister och Centerpartister ska ha så förbannat svårt att förstå detta!

Läs mer här!

8. Rätt att flytta ger nya flyktingfamiljer högre inkomst

Ännu en indikation på att svensk integrationspolitik är ett katastrofalt misslyckande. Frihet och självbestämmande är en viktig nyckel för att låsa upp de statliga samhällsstrukturer vi drabbas av idag. Idag ska invandrare bo på flyktingförläggningar och hålla käften och rulla tummarna och vänta på att någon snäll barmhärtig socialarbetare vill dela ut lite allmosor. Sverigedemokraterna har mer inflytande än vad som framgår!

Läs mer här!

9. Gemenskapens betydelse för människors individualism

Mauricio Rojas har tydligt visat hur viktigt kulturell trygghet och gemenskap är för att grupper såsom afroamerikaner (negrer) ska lyckas bra i samhället. Den grupp som avskärs från sina traditioner och kulturer blir rotlös och har svårt att överleva i samhället. Grupper såsom judar, östasiater och västindier lyckas mycket bättre tack vare sin gemenskap. Den som är intresserad av detta resonemang bör även läsa lite om Martin Luther Kings idéer.

Läs om Rojas arbete här!

Ladda ned Gemenskap och Företagande!

10. Lenin, Stalin och Hitler

För att beskriva den ondska som kännetecknar dessa tre herrar vill jag här återge en liten anekdot som jag hämtat ur Tommy Hanssons "Ondskans imperier".

"Hitler och Stalin var nedsänkta i helvetets träsk. Men medan Hitler stod i träskets svavelhaltiga dy till hakan, så stod Stalin bara till midjan i samma olidliga substans. Detta förtröt högeligen Hitler, som utbrast "Varför skall jag behöva stå här till hakan i dy, jag som bara hade ihjäl sex miljoner judar och kanske ytterligare till? Du, Josef, lät ju mörda mångfaldigt fler - bara i Ukraina svalt du ihjäl lika många judar som jag tog livet av! Varför?" Stalin blev inte svaret skyldig: "Jag står på Lenin..."" (s. 252).

Köp boken här!

11. Hårt ska med hårt fördrivas

Denna ståndpunkt brukar de flesta så kallade humanister ta avstånd ifrån. Dessa vänstervridna extremister anser att man ska möta våld med kärlek och förståelse (såvida det inte handlar om hemska kapitalister som säljer skor och hamburgare eller hemska globaliseringsivrare som pläderar för frihandel i Seattle och Göteborg). Vad resultatet av detta tänkande blir känner vi redan till. För att ta ett aktuellt exempel har vi Spanien som kapitulerat inför terroristerna och övergivit den frihetliga alliansen ledd av USA. Demokrati är inte bättre än diktatur eftersom det är en kulturfråga. Vänsterdårar känner en stor vördnad och respekt för muslimers rätt till en religion men förkastar samtidigt kristendomen som något förlegat och farligt. Själv betraktar jag all religion som farligt och förlegat utan att kräva att religioner ska förbjudas. Alla människor ska ha rätt att välja sin religion och staten ska hålla sig borta från allt vad religion heter. Det är just denna viktiga detalj som skiljer västvärlden från diktaturstater i muslimska länder. Men vänstern har ju en tradition att alltid välja diktatur och förtryck framför demokrati och frihet.

För att nu komma till saken. Vad händer i Spanien? Jo, vi ser fler terrorattentat efter Spaniens kapitulation än före. Samma tendens syns i ETA:s terrorverksamhet under 1900-talets andra hälft. Under den kallblodiga fascistdiktatorn Francos regeringstid höll ETA nästan på att utrotas på grund av den förföljelse som de utsattes för. Efter Francos död och efter att Spanien införde demokrati samt gjorde eftergifter till ETA och den baskiska självständighetsrörelsen ökade antalet terrordåd. Ger man djävulen lillfingret tar han hela armen, som bekant. Med detta kan man dra slutsatsen att diktatur är bättre än demokrati. Men det är inte min poäng. Poängen är att man måste sätta hårt mot hårt annars ökar våldet. Klyschan om att våld föder våld är bara trams. Det enda sättet att stoppa våldet är att utrota mördarsekter såsom ETA, Al Quaida och Hamas. Dessa idioter förstår bara ett språk och det är våldets språk. För att betona att detta inte handlar om demokrati och diktatur lyckades det demokratiska Spanien minska våldet på slutet av 1900-talet tack vare hårdare tag mot ETA. Nu är Spanien där igen, de har försatt sig själva i ännu en blodsspiral genom att buga och bocka för fienden.

/Fredrik Runebert

|Hem| |Vem är Runebert?| |Nyhetsbrevsarkiv| |Analys av Centerpartiet| |Egna litterära alster| |Litteraturanalys| |Favoritlänkar| |Läsarundersökning|