HemVem är Runebert?NyhetsbrevsarkivAnalys av CenterpartietEgna litterära alsterLitteraturanalysFavoritlänkarLäsarundersökninge-mail me

Nytt nummer av Anti-feministen är ute!
 

1. Anti-feministen nr. 3 är ute
2. Misogyny och misandry!
3. Nordanvinden - Äntligen en tidning med syftet att granska dagens maktelit!
4. Inventering 11 - konservatism
5. Vårdförbundet kräver högre effektivitet inom vården
6. Danterevolution = federalism?
7. Sonett om federalism
8. Demokratisk bankrutt
9. Hycklande Frankrike vill ingripa i Sudan

1. Anti-feministen nr. 3 är ute

Temat för Anti-feministen nr.3 är PR-femismen och feminismens stora intåg i alla partier. Susanna Popova har visat hur feminismen har påverkat alla sju riksdagspartier. Inte ens Moderaterna har kunnat stå emot helt. Dock har Moderaterna och Kristdemokraterna varit så pass starka att de stått emot PR-vindarna så pass mycket att de inte kallar sig feministiska.

Själv har jag bidragit med en recension av boken "Heterophobia" skriven av Daphne Patai samt gjort en genomgång av de fem feministiska partiernas partiprogram. Kontentan är att Centerpartiet och Folkpartiet är PR-feminister (där Folkpartiet är värst) och att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är äkta feministiska partier. Så är du feminist, rösta vänster. Är du antifeminist finns det tyvärr inga bra råd att ge.

Slutligen har jag bidragit med några notiser som kan vara intressanta och roliga att läsa. Läs särskilt om Centerkvinnornas Annika Qarlssons virriga resonemang om genus som bevisar att Centerpartiets representanter inte har en aning om vad de snackar om.

Läs det senaste numret av Anti-feministen!

Ladda hem tidningen här!

2. Misogyny och misandry!

Jack Kammer är en amerikansk antifeminist som skrivit boken "With good will toward men" där han intervjuar kvinnor om deras syn på män och jämställdhet.

Kammer tar upp mansfrågor och ifrågasätter den feministiska "sanningen" att män har det så mycket bättre än kvinnor och att män förtrycker kvinnor. I ett nyhetsbrev för "National Coalition of Free Men" 1993 skriver Jack Kammer om misandry, dvs. manshat. Det finns många ord för kvinnohat, misogyny, men väldigt lite ord för manshat. (Påminner om feministernas stora problem med namn på kvinnans könsorgan som nu verkar vara snipa). Här följer utdrag från nyhetsbrevet:

"För några år sedan talade jag med en av mina vänner om genusfrågor.
- Har du tänkt på, frågade han, att vi har ordet misogyny för att benämna hat mot kvinnor, men vi har inget ord - förutom misandry, vilket få känner till eller använder - för hat mot män.

-Ja det har jag, svarade jag. Är inte det konstigt?
-Det är det verkligen, svarade han. Det bevisar att i vår mansvärld är det helt enkelt inte tillåtet att bli arg på män.
Överraskad svarade jag: -Jaså, jag kom fram till en helt annan slutsats.
-Hur kan du komma fram till en annan slutsats? frågade han. Det är ju självklart.
-Tja..., började jag, vilket ord används för att beskriva beteendet att gå mot rött ljus eller gå över en gata utan att se sig för?
-Det kallas "jaywalking", svarade han.
-Och vad är ordet för att gå över gatan när ljuset är grönt?
-Det finns inget ord för det. Man säger bara att man går över gatan.
-Så kanske, föreslog jag, är orsaken till att vi har ett ord för hat mot kvinnor att vi vill bestraffa och motverka ett sådant beteende. Och orsaken till att vi inte har ett ord för hat mot män är, precis som när man går över gatan vid grönt ljus, att det har stöd från samhället.

Min vän hade inget svar - annat än att insistera på att jag verkligen hade fel."
(Fritt översatt av mig)

Läs hela nyhetsbrevet här!

Besök National Coalition of Free Mens hemsida!

3. Nordanvinden - Äntligen en tidning med syftet att granska dagens maktelit!

Nordanvinden är en nystartad tidning som har missionen att granska den korrupta och maktkåta Socialdemokratin i Sverige. Då DN och Svenska Dagbladet har övergett sina granskande uppgifter är det viktigt att någon annan tar över. De utmanar även Expressens och Aftonbladets oseriösa nyhetsrapportering.

Tidningen är till för de som anser att:

"* skatterna i Sverige är för höga och för många
* regeringen består av en samling okvalificerade och hycklande medelmåttor
* sprit- och spelmonopolen ska avskaffas
* de statliga myndigheterna är minst 300 för många
* folkmordskonferenser i Sverige är ett patetiskt slöseri med offentliga medel
* man måste få ha andra åsikter om invandringspolitiken än de politiskt korrekta
* det är ett bevis på regeringens gigantiska misslyckande att över 1 miljon människor i arbetsför ålder inte får, kan eller vill jobba
* feminismen har gått för långt i Sverige
* polisen har för lite resurser eller felprioriterar
* Sverige helhjärtat ska stödja USA och dess alierade i kampen mot fundamentalistisk terrorism
* staten ska vara liten och stark och inte som nu - stor och svag"

Stöd detta projekt! Det måste bli ett slut på den socialistiska hegemonin i Sverige!

Besök Nordanvindens hemsida!

Tips från FAJAF!

4. Inventering 11 - konservatism

P.J. O´Rourke!
P.J. O´Rourke är en amerikansk satiriker med konservativ värdegrund. Han har skrivit tio böcker bland annat "Peace kills", "Give war a chance", "Parliament of whores" och "The enemies list" (där landet Sverige ingår i hans fiende-lista). Exempel på hans vassa formuleringar är följande: "Vapen är alltid den bästa metoden att ta livet av sig. Droger är för riskfyllt. Risken finns att man doserar fel och att man då bara får bara en trevlig stund." (Modern Manners - Min översättning). Ett annat exempel är från boken "Eat the rich": "Den fria marknaden är ful och dum, det är som att gå till ett köpcentrum; den ofria marknaden är lika ful och dum, skillnaden är dock att det inte finns något att köpa i köpcentrumet och om du inte går dit skjuter dem dig." (Min översättning).

Jonas De Geer!
Den konservativa mannen bakom den skandalomsusade och kontroversiella tidskriften Salt som påbörjades som ett intressant inslag i den döda samhällsdebatten men slutade med extremt homohat, antisemitism och revisionism har byggt upp en hemsida för att sprida, det han kallar, ett motgift mot dagens moralupplösning.
Tips från FAJAF!

5. Vårdförbundet kräver högre effektivitet inom vården

Med högre effektivitet menas här inte att vården ska skäras ned. Tvärtom, den ska förbättras med befintliga resurser. Lösningen på dagens problem är inte att pumpa in ännu mer pengar i det svarta hålet utan lösningen är att organisera om hela sjukvården. Ett förslag som vårdförbundet lägger fram är att införa ett system av generalister och specialister där generalisterna tar ett helhetsansvar för patienten så att han/hon aldrig hamnar mellan två stolar. Primärvården är inte effektiv i Sverige. Om den bättre tog hand om de som söker hjälp via en närvård värd namnet skulle belastningen minska i hela sjukvårdssystemet plus att sjukförsäkringskostnaderna skulle sänkas drastiskt.

Det här kommer från ett förbund vars medlemmar arbetar med vård och omsorg. Här är det inte experter som sitter vid ett skrivbord och leker med siffror långt ifrån verklighetens realiteter. Lyssna på de som känner till situationen bäst (förutom patienterna själva). Fördelen med att lyssna på de som har direktkontakt med patienten är att personalen, till skillnad från patienterna själva, har expertkunskap. Varför inser inte politikerna att de är inkompetenta att driva sjukvård?

Läs mer om rapporten Närvård - En Vårdpolitisk idé!

Ladda ned rapporten Närvård - En vårdpolitisk idé!

Besök vårdförbundets hemsida!

6. Danterevolution = federalism?

Jag har börjat läsa i en bok om Dante skriven av Giacomo Oreglia. Författaren verkar vara en riktig Dantefantast då han mer hyllar Dante än skriver en biografi om hans liv och verk. Men trots det kan man inte förneka att Dante var ett geni som kunde skriva långa och vackra sonetter, canzoner och andra komplicerade versmått som i dagens diktsamhälle har blivit omodernt. Jag har själv skrivit ihop en diktsamling byggd på fri vers som jag försöker få publicerad. Med fri vers menas: inga regler. Jag har nu insett att det behövs regler för att få rytmen att funka. Dante har onekligen inspirerat mig. Vi behöver lära oss av den kunskap som bevarats från det förflutna. Det är viktigt med kontinuitet.

Dante som levde på 1200- till 1300-talet hade även intressanta filosofiska och politiska funderingar som yppades i hans verk, främst i "Monarchia". Författaren till boken om Dante efterfrågar en Danterevolution i den era av oroligheter och nihilism som råder idag. Dante ställde höga krav på kyrkan och ville att både staten och kyrkan skulle vara självständiga och så småningom tyna bort. Kyrkan borde inte äga rikedomar eftersom rikedomar leder oundvikligen till snålhet och girighet. En av de högsta dygderna är att vara generös och den som är rik är inte generös. Men å andra sidan sade Dante att fursten borde ha allt eftersom han då inte skulle kunna kräva mer och därmed skulle fursten bli en rättvis ledare. Jag gillar Dantes krav på de kristna som borde leva som de lär. Men annars var han lite flummig och utopisk som eftersträvade en anarki (anarki = utan chef) utan det totalitära partiväsende som författaren till boken om Dante föraktar. Jag kan delvis hålla med om partiväsendets begränsningar men att kalla det totalitärt är att ta i lite väl mycket.

Författaren till boken förespråkar en tredje tidsålder i andens tecken. Den första tidsåldern bygger på faderns stränga regelverk som presenteras i det gamla testamentet. Den andra tidsåldern bygger på sonens kärleksevangelium och beroende av fadern vilket presenteras i det nya testamentet. Båda dessa tidsåldrar bygger på bokstavens värde. I den tredje tidsåldern kommer andens helhet ena den heliga treenigheten. Lagar och myndigheter behövs inte längre. Denna syn på historien kallas för joakimism (Gioacchino Da Fiore). Lite väl flummigt för min smak, som sagt var!

Något som intresserade mig extra mycket var följande: "Om vi bortser från all den medeltida ideologiska och terminologiska överbyggnad som detta system är insvept i, står det klart, att det för Dante gäller att övervinna statens suveränitet genom att verka i två riktningar. Dels bör man sträva uppåt och skapa övernationella och universella strukturer, med andra ord ett världsparlament, dels nedåt, i syfte att skapa strukturer som medger självstyre för kommunala och regionala samfund, under aktiv medverkan av alla människor, förenade under frihetens tecken. Dessa strukturer måste göra det möjligt att definitivt övervinna den dikotomi som är typisk för borgarmakten såväl som för den marxistiska staten, med deras uppdelning av medborgarna i styrande och styrda". (s. 211)

Detta är mycket intressant! Kan Danterevolutionen vara samma sak som federalism? Federalism handlar ju om just detta, att frånta staten dess makt för att sedan sprida ut det till folket och låta besluten gå nedifrån och upp istället för tvärtom. Det handlar ju också om att flytta upp viktiga frågor såsom miljöfrågor på EU-nivå samt säkerhetsfrågor på FD-nivå. FD står för Förenta Demokratierna istället för dagens korrupta och stelbenta FN som inte klarar av att lösa världsproblem såsom Rwanda och Sudan. Att låta diverse diktaturer och skurkstater diktera villkoren i världen är idiotiskt. Inte konstigt att USA har tröttnat på FN och går sin egen väg. FN måste reformeras om och bli ett världsparlament som behandlar säkerhetsfrågor.

Som ett led i Dantes tankegångar har jag skrivit en sonett om Federalism:

7. Sonett om federalism

Frihet och trygghet är som sticka och plån,
trygghet kräver frihetens kriterium.
Trygghet åstadkoms inte i ett vakuum,
att ej mer än dela på kakan är ett hån.

Frihet skapar lösningar underifrån,
istället för via statens kontrollrum,
där ingenjören inte har något hum,
om den lokalt unika bygdens jordmån.

Federalism är den nya principen,
där makten utgår från gräsrötternas här.
Död är tesen om staten som fin-slipen.

Vi behöver en starkare personlig sfär,
där fler än person och stat är ingripen.
Ett sammanhang är vad detta innebär.

Här kan Centerpartiet fylla en funktion som länk mellan Moderaterna och Folkpartiet som enbart ser individ och stat i samhället. Med hjälp av federalismen kan Centerpartiet återvända till FälldinCentern där fler enheter i samhället får möjlighet att utvecklas. Lite krasst kan man säga att när ett problem uppstår i samhället pekar Folkpartiet på staten och säger att här har vi lösningen på problemet. När Moderaterna svarar på samma problem blir svaret: Individen. Centerpartiet bygger upp ett mer komplext och tryggt samhälle som vilar på individen som via frivillig samverkan, ett dynamiskt civilt samhälle samt en grundtrygghet värd namnet bygger upp ett tryggt och fritt samhälle.

8. Demokratisk bankrutt

Även då det är irrelevant vill jag börja med att ta avstånd från Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna. Det är inte alla som förstår Voltaires gamla tes att man kan slåss för alla människors rätt till yttrandefrihet utan att behöva hålla med om allt som sägs inom yttrandefrihetens ram.

På den odemokratiska samlingen (dvs. en grupp som inte tolererar demokrati utan brukar våld för att tysta andra såsom AFA och Ung Vänster) socialist.nu:s forum hyllar man antifascister som har misshandlat Sverigedemokrater. Nu ska man inte utgå från att organisationen som sådan står bakom detta, men denna länk visar att det finns farliga människor även inom den antifascistiska och anarkistiska sidan som inte respekterar demokratin. Varför är det bara isolerade skinnskallar som man ska ta avstånd ifrån? Varför vill inte våra demokratiska partier i Sverige ta avstånd från detta våld?

Läs om hyllandet av våldet!

Sverigedemokraterna kommenterar här!

Och här!

Så länge vi har ett fungerande rättssystem (till skillnad från i skurkstater mm.) måste yttrandefriheten respekteras. Om inte kommer hela systemet att falla för tyngden av all uppdämd ilska. Kastrullen kommer att koka över då politikerna lägger locket på istället för att ta debatten om våra värderingar.

9. Hycklande Frankrike vill ingripa i Sudan

Det hycklande landet Frankrike anser att FN bör ingripa i Sudan eftersom det pågår ett folkmord där. Visst vore det bra med humanistiska ingrepp som via våld på sikt kommer att leda till fred och demokrati såsom i Irak. Men varför i Sudan och inte i Irak? I Irak har fler människor mördats än i Sudan så de kan knappast ha några humanistiska motiv.

Kan Frankrikes agerande ha något med Frankrikes oljeintressen i Irak att göra? Någon vänsteraktivist och antiimperialist som vill reagera? Inte! Kan Frankrikes agerande handla om Frankrikes stormaktskomplex. Frankrike är inget storrike längre, Napoleon är död och USA har övertagit ledarrollen i världen (och tack för det!).

Källa!

/Fredrik Runebert

|Hem| |Vem är Runebert?| |Nyhetsbrevsarkiv| |Analys av Centerpartiet| |Egna litterära alster| |Litteraturanalys| |Favoritlänkar| |Läsarundersökning|