HemVem är Runebert?NyhetsbrevsarkivAnalys av CenterpartietEgna litterära alsterLitteraturanalysFavoritlänkarLäsarundersökninge-mail me

Ont och gott och relativism
 

Mina politiskt inkorrekta vänner!

Jag har ändrat frekvensen nyhetsbrev från en gång i månaden till två gånger i månaden.

1. Vänsterpartiet vill avveckla statlig historieskrivning
2. Ondskan och godheten
3. Amning - hälsosamt även för tidigt födda spädbarn
4. Skattesänkningar
5. Centerpartiets nya utmaning av socialdemokratin
6. Skvallerblaskornas epok

1. Vänsterpartiet vill avveckla statlig historieskrivning

Vänsterpartiet kräver att "Forum för levande historia" läggs ned. Det är så dags att komma med det kravet nu när man redan har klarat av nazismen. I sak har dock Vänsterpartiet rätt. Staten ska inte ägna sig åt historieskrivning eftersom det blir snedvridet och partiskt. Det är därför man inte har likställt kommunismen med nazismen. Det är forskarsamhällets sak att forska om detta. Jag misstänker dock att vänsterpartisterna är rädda om sin egen identitet som hjältar och oskyldiga lamm. De vill inte dras ned i den historiska smutsen. Därför talar man om att historieskrivningen är segrarnas historia. Till viss del kan det vara sant, men i sin förlängning blir det absurt. Med det resonemanget kan vi inte avgöra om Hitler verkligen var ond. Han kanske var god, men eftersom han förlorade så har segrarna pekat ut Hitler som syndabock. Därmed har man krattat manegen för revisionisterna som inte omfattas av dagens yttrandefrihet. Jag tycker det är bättre att införa äkta yttrandefrihet och avskaffa idiotiska lagar som lagen om hets mot folkgrupp. Det är i en öppen debatt som man kan komma fram till den bästa historieskrivningen.

I vanlig ordning kan inte Vänsterpartiet skilja på demokrati och diktatur, rätt och fel, ont och gott. "Forum för levande historia" har, enligt partiet, varit alltför antikommunistiskt och alltför vänligt inställd till västeuropeisk civilisation. Ingenting nämns om alltför mycket antinazism. Vad säger man?

Vänsterpartiets hyckleri

Hets mot folkgrupp

Vänsterpartiets mörka historia 1.

Vänsterpartiets mörka historia 2.

2. Ondskan och godheten

Jag har precis som de flesta läst "Ondskan" av Jan Guillou där den nedlagda skolan Solbacka (i boken Stjärnsberg) anklagas för pennalism. Boken är oerhört välskriven och spännande. Men redan när jag hade boken i min hand undrade jag vad som var sant och vad som var påhittat. Problemet med romaner som är självbiografiska är att man inte riktigt kan slappna av och njuta av storverket. Jag blev väldigt upprörd över de ondskefulla handlingar som begicks mot huvudpersonen, särskilt med tanke på att det kunde ha varit det som hände Guillou på riktigt. I intervjuer har Jan Guillou nämnt att boken är delvis en självbiografi vilket har gjort mig väldigt förvirrad. Därför har jag sökt efter information som jag inte fått levererat från våra kära medier.

Det jag fann var en artikel där Jan Guillou berättar vilka händelser som är sanna och vilka som är påhittade. Det underlättar förståelsen oerhört mycket. På föreningen "Solbackapojkarnas" hemsida finns några artiklar som kritiserar Jan Guillous kritik av skolan. De beklagar givetvis Guillous upplevelser men ansvaret ligger som vanligt hos någon annan. Sedan radar de upp det som de anser är faktafel hos Guillous framställan. Många av dessa faktafel kan tolkas som kompensation för hans lidande på skolan. Några exempel på sådant som inte stämde överens med verkligheten är huvudpersonens toppresultat i idrott och att det i boken fanns en vattenbassäng på skolområdet. Ett exempel som kan ha stor betydelse för Guillous trovärdighet är att skolan inte tvingades stänga på grund av missförhållanden på skolan utan på grund av socialdemokratisk ideologi som inte ville ha några friskolor, särskilt inte sådana som Palme ansåg leverera värderingar från bourgeoisien. Att andelen friskolor har sjunkit genom åren beror nog till största delen på ideologi men att just denna skola stängdes på grund av ideologi låter jag vara osagt. Guillou började där 1959 och slutade 1960. 1965 kom, enligt Sven Fredholm, domen från internatskoleutredningen som var grunden till att skolan tvingades stänga.

Personligen tycker jag att solbackapojkarna verkar vara ett gäng arroganta och fisförnäma adelsmän som inte har kunnat anpassa sig till de nya tiderna. Jag har inget emot rika människor, däremot har jag inget till övers för fisförnäma människor oavsett inkomst. Att fullständigt reducera Jan Guillous upplevelser av pennalism på detta sätt utan några riktiga argument förutom några obevisade påståenden är ynkligt. De borde ta avstånd från dessa omoderna metoder som skolans anda kännetecknas av. Att låta eleverna fostra varandra säger ju allt. Det kan inte bli annat än anarki och pennalism.

Ändock tycker jag att det är viktigt att båda sidor kommer fram vilket inte sker i tillräckligt stor utsträckning i media. En motbok till "Ondskan" är Magnus Ihses "Godheten".

Jan Guillous förklaringar av vad som är sant och inte sant i boken "Ondskan"

Föreningen Solbackapojkarnas hemsida

Artiklar som kritiserar Jan Guillous beskrivning av läroverket solbacka.

Namn på de som är medlemmar i föreningen.

3. Amning - hälsosamt även för tidigt födda spädbarn

Många feminister ifrågasätter det nödvändiga och naturliga med att amma. Enligt denna lära är det bara en slump att kvinnor producerar bröstmjölk efter en graviditet. Om man sedan för fram de fördelar som barn får av amning såsom att barn får i sig många näringsämnen, har man förtryckt alla kvinnor som av någon anledning inte kan amma sina barn. Bara för att man säger att något är naturligt behöver inte den som avviker vara en dålig mamma eller människa. Varför drar man den slutsatsen? Varför är allt som avviker något negativt? Varför kräver man att allt ska vara normalt istället för att kräva att avvikelser inte ska betraktas som något fel, i alla fall inte så länge som det inte skadar någon annan?

Nu har Elisabeth Olhager kommit fram till att bröstmjölken innehåller tillräckligt mycket proteiner och energi för att tidigt födda ska växa i rätt takt. Detta strider mot de internationella rekommendationer om mjölkersättning som ges till föräldrar som föder barn för tidigt.

Läs mer här!

4. Skattesänkningar

Folkpartiet som av opportunistiska skäl var så angelägna om att vara försiktiga med skattesänkningar före valet och Kristdemokraterna har gått om Moderaterna i skatteracet. Varför? Jo, därför att fega Reinfeldt vill föra Moderaterna tillbaka till den position den befann sig före frihetens banerförare Gösta Bohman förändrade Moderaterna till ett modernt frihetligt parti. Socialkonservatismen har övertagit makten i Moderaterna igen. Okey för liberalkonservatismen, men var fan har liberalismen i Reinfeldts version av Moderaterna tagit vägen? Den opportunistiska Reinfeldt röstmaximerar hellre än erbjuder ett alternativ till socialdemokratin. Den socialistiska normen har vunnit ännu en seger. Tack för det Reinfeldt!

5. Centerpartiets nya utmaning av socialdemokratin

Centerpartiet med CUF i spetsen har börjat ta socialistnormen på allvar och kräver nu mer makt till medborgarna via federalismens principer. Makten ska tas så nära den enskilda människan som möjligt. De beslut som inte kan tas av individen flyttas upp till kommunen. De beslut som inte kan tas av kommunen flyttas upp till regionalparlamentet (istället för det ineffektiva landstinget) osv. CUF har startat en kampanj som heter "Stoppa honom". Vem de vill stoppa är så klart Göran Persson. Som några av er redan vet är jag en före detta CUF:are och det glädjer mig att Centerpartiet äntligen har hittat hem ideologiskt. Fälldins arv förvaltas äntligen på ett förnuftigt sätt. Tyvärr finns det mycket inre motstånd i partiet, de gamla smygsocialisterna i partiet vill inte gärna se någon förändring trots att ett förtydligande av Centerpartiets ideologi ligger rätt i tiden. Om Centerpartiet kan förklara federalismens principer på ett förståeligt sätt är jag övertygad om att Centerpartiet drastiskt kan öka sitt väljarstöd.

När det gäller skattesänkningar så får vi inte glömma att Centerpartiet var tvåa efter Moderaterna inför valet 2002. Nu har de dock halkat efter något, men de är mer trovärdiga i skattefrågan än vad Folkpartiet och Kristdemokraterna är eftersom Centerpartiet bröt mot socialistnormen före valet och inte efteråt. Med tanke på att Centerpartiet vill ändra om hela skattesystemet så att kommunerna får mer beskattningsrätt och staten mindre kan det vara svårt att överblicka konsekvenserna av Centerpartiets nuvarande skattepolitik. Jag är dock övertygad om att skattenivån i Sverige kommer att sjunka drastisk när Centerpartiet väl har genomfört sina revolutionära idéer.

Jag har själv skrivit en artikel om Centerpartiets framtid där jag analyserar Centerpartiets historia och där jag beskriver vilken väg som jag önskar att Centerpartiet tar.

Läs här!

En annan artikel som behandlar samma ämne, dvs. frihet, är en artikel som jag fått publicerat på nättidningen "Blaskan". Jag har där beskrivit min vision av det framtida Sverige. Håll till godo!

Läs här!

6. Skvallerblaskornas epok

DN som jag fått för mig är en seriös tidning har namngett 24-åringen som är misstänkt för mordet på Anna Lindh. Att FN- och rättsprincipen om att alla är oskyldiga ända till motsatsen är bevisad inte står högt i dagens Sverige är väl inget nytt. Men jag har alltid trott att DN-borgen åtminstone var ett litet undantag. Jag hade fel. Den som vill ha seriös nyhetsförmedling och seriösa analyser har ingenstans att vända sig. Dags för varje medborgare att ta saken i egna händer. Med mer medvetna läsare kommer journalister att få ett helvete. Låt oss ge våra kära tidningar ett helvete. Bojkotta svenska tidningar!

De kommenterar som SvT:s program "Mediemagasinet" fick när de frågade Expressen och andra tidningar om hur trovärdiga deras källor var blev kommentarerna inte helt oväntat: - Inga kommentarer! Nej, jag förstår att de inte vill kommentera sina egna brister och fel samt de trovärdiga källor som inte existerar, bättre då att skylla allt på SÄPO. Visst har SÄPO ansvar för Anna Lindhs död, men de kan ju knappast ta ansvar för att Expressen har fått för sig att 35-åringen äter upp sina egna kläder för att kväva sig själv. Hur trovärdigt är detta? Och vad är allmänintresset? Har man inte en lite väl nedvärderande syn på svenska folket när tidningar tror att folk vill läsa sådant skit som tidningarna spottar ut? Så korkade är vi väl ändå inte?

/Fredrik Runebert

|Hem| |Vem är Runebert?| |Nyhetsbrevsarkiv| |Analys av Centerpartiet| |Egna litterära alster| |Litteraturanalys| |Favoritlänkar| |Läsarundersökning|