HemVem är Runebert?NyhetsbrevsarkivAnalys av CenterpartietEgna litterära alsterLitteraturanalysFavoritlänkarLäsarundersökninge-mail me

Total kortslutning inom Centerpartiet!
 

Ett extra nyhetsbrev angående tumultet, extasen, excesserna och paniken efter Tumba-målet. Ett tragiskt fall som utnyttjas för populistiska syften.

1. ROKS osakliga debattekniker och vänstervridningen i media
2. Elitfeministerna
3. Populism och hetsjakt kring Tumba-målet
4. Beväpna individerna istället för att sprida konspirationsteorier
5. Protestera mot Centerpartiets feministiska förslag!

1. ROKS osakliga debattekniker och vänstervridningen i media

Att ROKS är osakliga och ägnar sig åt personangrepp är väl inte någon nyhet. Avesta Tidningen har i mail till mig meddelat att de är emot personangrepp, men att de inte märkt att ROKS ägnat sig åt sådant. Den som har följt debatten via lokaltidningen eller via mina länkar till Antifeministiska samfundet vet att det bara är skitsnack. De finns här: Nyhetsbrev 16 och Nyhetsbrev 17. De vägrar inse att de har ett ansvar när de publicerar dylikt. Jag är förvisso för en obegränsad yttrandefrihet, men då måste alla få försvara sig på samma villkor. ROKS fick avsluta debatten i lokaltidningen genom att skymfa mig personligen istället för att föra fram sakliga argument. Jag har därmed själv upplevt den vänstervridning som råder inom medieetablissemanget.

Redan från början borde man ha varit misstänksam då ROKS fick svara direkt i samband med min kritik och inte i efterhand som gäller för alla andra. Jag trodde först att Avesta Tidningen hade som policy att låta organisationer och institutioner få svara direkt på hård kritik. Men så var inte fallet när jag i lokaltidningen kritiserade fastighetsbolaget Omnia och Avesta kommun. Då fick de ingen möjlighet att svara direkt. Varför?

ROKS har erhållit en prestige som de inte är värda. Jag har i debatten med ROKS kvinnojour i Avesta och i en artikel i Anti-feministen framfört förslag på andra organisationer och ideologier, men ändå betecknas jag som någon sorts obildbar kvinnohatare. Så fort man kritiserar ROKS och dess ideologi legitimerar man enligt vänstermaffian och dess medlöpare kvinnomisshandel. Jag är alltså för kvinnomisshandel när jag är emot ROKS? Jag säger då det! Marxismen 68 är tillbaka. Vi som kritiserar lever alla under falskt medvetande och är du kvinna är du dessutom en social man om du vågar yppa den minsta kritik.

Läs min kritik av ROKS här

Ladda hem tidningen här

Läs en sammanställning av min diskussion med ROKS kvinnojour i Avesta samt efterföljande korrespondens med Avesta tidningen som inte förstår att ROKS har agerat kränkande.

2. Elitfeministerna

Detta resonemang som jag fört ovan behandlas i Susanna Popovas bok "Elitfeministerna". Hon visar där hur företagsekonomin, särskilt på Handelshögskolan i Stockholm, har infiltrerats av radikalfeminister som använder marxistisk logik, dvs. falskt medvetande och dylikt. Jag har själv egna upplevelser av detta i min utbildning på Karlstads universitet där en lärare blev ursinnig när en student ifrågasatte hennes diagram som skulle "bevisa" könsförtryck och könsdiskriminering. Det får man ju inte göra! Universiteten har förvandlats till mähän som av rädsla för att förlora ekonomiska anslag ägnar sig åt att tillfredsställa statsfeminismen. Popova har på ett lättfattligt sätt beskrivit hur feminister har lyckats infiltrera statsmakten och skapat en överideologi i Sverige genom "stödstrumporna" valet 1994. (Infiltrera ska inte förväxlas med konspiration). Hon visar också hur hycklande dessa feminister var då de anordnade tribunaler för att döma hur den borgerliga regeringens politik påverkar barn och kvinnor. De slog bl.a. fast att regeringen gjort sig skyldig till att bryta mot FN:s barnkonvention. När sedan Socialdemokraterna förvärrade situationen på grund av att de sent omsider insåg att deras politik varit en återvändsgränd hände ingenting. Socialdemokraterna försämrade barnomsorgen, drog ned på verksamheten inom sjukvården och kvinnorna fick det sämre. Men inga protester! Vilka kvinnokämpar! Är ni inte imponerade? Dra en parallell till det Alf Svensson beskriver i sin bok "Här kommer Alf Svensson" som jag skrev i mitt förra nyhetsbrev - Nyhetsbrev 19 - så inser ni alla att de borgerliga partierna ingalunda konkurrerar på samma villkor som Socialdemokraterna.

Popova, Susanna: Elitfeministerna - Ett spel för gallerierna, Bonnier Fakta, 2004

Köp den här

3. Populism och hetsjakt kring Tumba-målet

Nu passar partierna på att få PR-poäng. En till viss del förståelig känsla av ilska har ersatt allt förnuft. Pöbeln har satts i rörelse och söker nu en syndabock som den kan lyncha. Centerpartiet verkar vara det parti som gått längst och fått total kortslutning med anledning av den dom som säger att det inte är våldtäkt eller sexuellt övergrepp att ha samlag med en kvinna som är förmögen att gå och prata i telefon. Catharine MacKinnons idéer har kommit till Sverige. Kvinnors samtycke och accept gäller inte eftersom det är samma sak som att fråga slaven om han/hon fortfarande vill slava för sin slavdrivare.

Centerpartiet föreslår på fullaste allvar att man ska vända på bevisbördan vid våldtäktsmål, att sexuellt umgänge utan samtycke kriminaliseras och att Sverige genom EU ska förbjuda eller förhindra grov pornografi. Centerpartiet köper också feminismens patriarkatsteori att det är män som ansvarar för våldtäkter. "Stoppa våldtäkterna! - ett ansvar framförallt för männen." Det är inte ett köns ansvar eller mitt ansvar. Det är våldtäktsmännens, statens och samhällets ansvar (och där ingår jag). Staten ska erbjuda grundtrygghet i Sverige. Om kvinnor blir våldtagna har vi inte uppnått grundtrygghet, alltså måste vi börja kräva valuta för våra skattepengar. Vad skulle man förövrigt säga om påståendet att syrianer måste ta ansvar för våldtäkter?

Centerpartiet tycker istället att det är viktigare att "Skapa mötesplatser och forum för pojkar och män att diskutera sin roll och sitt ansvar för ett jämställt samhälle." Men herregud! Vad löser det? Ingen tycker att våldtäkter är okey, förutom en minoritet varav de flesta är våldtäktsmän. Ingen tycker att kvinnor som blir våldtagna får skylla sig själva. Men man måste fatta att en friande dom inte är samma sak som att en kvinna får skylla sig själv. Saknas det bevis kan man inte döma någon. Det är den rättsprincip som vi har idag, jag vill inte överge den. Det skulle betyda att Olof Palme fick skylla sig själv bara för att bevisningen inte räckte till för att fälla Christer Pettersson.

Partiet kräver också att man ska "Kriminalisera situationer då offret varken gjort motstånd eller samtyckt till sexuellt umgänge även då offret inte varit i hjälplöst tillstånd." Andra mindre sjuka idéer men ändå felaktiga är att påpeka sambandet mellan kvinnorepresentationen i styrelser och våldtäkter. Långsökt värre!

Det finns några bra förslag såsom dessa: "Höjning av ministraffet för grova sexualbrott", bättre samhällsplanering, dvs. bättre gatubelysning mm. samt "… en översyn av rättegångsbalken i syfte att förbättra psykosociala miljön i rättssalen för brottsoffren". De skriver även i rapporten "Stoppa våldtäkterna! - ett ansvar framförallt för männen.": "Därför krävs det forskning om vad det är som får våldtäktsmän att bli våldtäktsmän." Detta är en indirekt miskreditering av feministisk forskning i området. Detta är dock bara ett populistiskt misstag av Centerpartiet, men vad gör det när de har lyckats så väl i de övriga förslagen? Av någon anledning känner Centerpartiet sig mest hotat av ett eventuellt nytt feministparti. Kan det ha något att göra med Centerpartiets förkärlek för vänstervridning och feminism?

När allt har lagt sig och vardagen återgår till sin lugna lunk kommer den bleka eftertankens krankhet att ersätta denna hetsmob! Det är nästan så att politiker och andra förmyndare gläder sig åt liknande händelser för att de då kan bevisa sina sjuka teorier. ROKS och andra feminister är inte ute efter att hjälpa kvinnor. De är ute efter att cementera problemen och bevisa sina sjuka teser om mäns förtryck av kvinnor. Och de som inte köper dessa sjuka idéer anklagas för att leva under falskt medvetande. Känner ni inte igen denna retorik? Det var marxismens huvudnummer när någon vågade sig på en kritik av Marx dogmer.

Centerpartiet har fått en total kortslutning och tappat allt anseende hos mig. Partiet som upphöjt balansen och medelvägen som en dygd har fullständigt flippat ur. Jag har tidigare kritiserar Centerpartiet i Politisk tidskrift för att de ägnar sig åt PR-feminism. Jag får härmed dra tillbaka denna anklagelse. Centerfeminismen är äkta feminism i paritet, eller snarare synonymt, med vänsterfeminismen.

Läs själva!

Folkpartiets utspel bygger på husfeministen Birgitta Ohlsson (vem annars?) som kör identisk retorik och språkbruk som ärkefeministen Gudrun Schyman. Jag hade inte förväntat mig något annat av Ohlsson och Folkpartiet, därför är jag inte lika mycket besviken på dem som jag är på Centerpartiet. Maria Carlshamre som ställer upp i EU-parlamentsvalet visade upp en ännu större orgie i populism och manshat i tv-programmet debatt (tisdagen den 4 maj) där motdebattören var en saklig och nyanserad jurist (som jag tyvärr inte minns namnet på) som knappt fick en syl i vädret på grund av att Carlshamre likt sin förebild Schyman inte lät motparten tala. Hysteriska utspel hjälper inte någon part! Både Centerpartiet och Folkpartiet kräver att sexuellt umgänge utan samtycke ska kriminaliseras.

Läs mer om Folkpartiets utspel

Läs om Maria Carlshamre här!

Kristdemokraternas talesman Per Althin är godkänd eftersom han behåller lugnet. Han har förståelse för upprördheten men han låter det inte leda till sjuka förslag. Han påpekar främst att straffen för våldtäkter ska höjas.

Läs mer här!

Moderaterna har inte lämnat något pressmeddelande i frågan vilket tyder på mognad. De utnyttjar inte en tragisk situation till sin egen fördel. Detta kommer Moderaterna att förlora på. Tyvärr! Dock vill jag hänvisa till en tidigare skrivelse av Beatrice Ask som jag tycker är bra. Det finns förvisso vissa små felaktigheter i hennes resonemang men totalt sett ger hon en bra bild av verkligheten och försöker på ett konstruktivt sätt finna lösningar på misshandelsproblemet som är nära relaterat till våldtäktsproblematiken.

Läs här!

Det är sådana här tillfällen som agnarna skiljer sig från vetet. Rösta aldrig på ett parti som gjort bort sig så oerhört som Centerpartiet och Folkpartiet, såvida inte partierna lämnar en allvarligt menad ursäkt förstås.

4. Beväpna individerna istället för att sprida konspirationsteorier

Ett bättre förslag för att skapa ett bättre samhälle, förutom mer resurser till polis och rättsväsende, är att beväpna enskilda människor, både män och kvinnor, för att därmed jämna ut oddsen. Tårgasspray mm. måste vara en självklarhet eftersom rättsväsendet och polisen alltid kommer att agera i efterhand. Höj kostnaderna för våldtäktsmännen!

Gudmundson föreslår något liknande i sin blog

Jag tycker dock att han går för långt samt att han har en alltför deterministisk och biologisktisk syn på människan.

5. Protestera mot Centerpartiets feministiska förslag!

För er som är lata men ändå vill protestera mot Centerpartiets sjuka förslag har jag skrivit ihop ett protestbrev som ni kan skicka till Centerpartiet angående deras populistiska och radikalfeministiska utspel i Tumba-målet. Hoppas att ni kan skriva under på följande:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej!

Jag protesterar mot Centerpartiets rapport "Stoppa våldtäkterna! - ett ansvar framförallt för männen" som författats av Johan Linander och Annika Qarlsson. Författarna till rapporten föreslår omvänd bevisbörda och lägre beviskrav för att få en bättre statistik över åtalade och fällda våldtäktsmän.

Jag protesterar också mot att Centerpartiet har köpt den feministiska tesen att män förtrycker kvinnor och att män och "manssamhället" inte bryr sig om våldtagna kvinnor. Det är en felaktig och förnedrande syn på män. Försök gärna finna förbättringar i rättssamhällets funktionssätt men sluta spekulera i abstrakta konspirationsteorier.

Jag protesterar mot Centerpartiets förslag att "Kriminalisera situationer då offret varken gjort motstånd eller samtyckt till sexuellt umgänge även då offret inte varit i hjälplöst tillstånd.". Detta betyder i praktiken att män och kvinnor som vill ha sex med någon måste upprätta ett skriftligt avtal med sin partner. Detta avtal måste sedan skickas in till en oberoende institution för arkivering. Om inte kan man hamna i en väldigt otrevlig sits.

Centerpartiet har en snedvriden manssyn då partiet tror att våldtäkter har ett samband med det så kallade patriarkatet. Det är enbart populism att slänga ur sig enkla standardfraser direkt hämtade från Schymans snedvridna analyser och utnyttja en tragisk händelse för att vinna enkla politiska poäng. Bättre vore att försöka lösa problemen i samhället istället för att gräva ned sig i meningslösa könskrig som inte minskar antalet våldtäkter.

Jag kräver att Centerpartiet tar avstånd från denna rapport samt ber om ursäkt för sina övertramp!

Med vänlig hälsning

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag hoppas att ni kan skriva under på detta och att ni skickar denna protest till: centerpartiet@centerpartiet.se

När ett parti som satt lagom som sin högsta dygd pläderar för ett orwellskt samhälle måste man agera. Att partier såsom Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Folkpartiet häver ur sig något dylikt är inte att förundras över, även om det också är farligt. Men när Centerpartiet har tagit steget har förmyndarstaten gått ett antal steg framåt.

/Fredrik Runebert

|Hem| |Vem är Runebert?| |Nyhetsbrevsarkiv| |Analys av Centerpartiet| |Egna litterära alster| |Litteraturanalys| |Favoritlänkar| |Läsarundersökning|