HemVem är Runebert?NyhetsbrevsarkivAnalys av CenterpartietEgna litterära alsterLitteraturanalysFavoritlänkarLäsarundersökninge-mail me

Antifeministisk mobilisering!
 

1. ROKS extremt selektiva perception
2. Reflekterande medlemmar i ROKS
3. Antifeministiska samfundets årsmöte
4. Köp Antifeministiska samfundets t-shirt
5. Antifeministiska böcker
6. Om män har all makt, hur kommer det då sig att kvinnor stiftar våra regler?
7. Experter ska ansvara för vården
8. Kristdemokratisk homoaktivist
9. Leijonborgs nya mantra: Slå ihop de borgerliga partierna
10. Folkomröstning om EU-konventet
11. Mediekritik
12. Mongobladet
13. Nya recensioner - Liefvendahl, Strindberg mm.

1. ROKS extremt selektiva perception

Jag har fått mail från en som läst min debatt med ROKS-kvinnojour i Avesta. Du kan läsa den debatten här!

I den sista repliken i debatten skrev ROKS följande:

"Alkohol, droger, social marginalisering är några av de orsaker som brukar anges då man ska förklara mäns våld mot kvinnor, barn och andra män. Men i en rapport från sju mansforskare (från olika delar av världen) - Ending gender-based violence: A call för global action - slås det med bestämdhet fast: "Den viktigaste orsaken till mäns våld är att vi lever i ett manssamhälle med en könsmaktsordning som säger att män är överordnade kvinnor och där också män är överordnade andra män." (Citat ur rapporten)"

Min antifeministiske kollega svarade i sitt mail så här:

"Ur samma rapport hittar jag detta:
"Antropologiska perspektiv visar att både manlighetsbegreppet och benägenheten för våld rymmer betydande variationer, och därför kan inte en utgångspunkt för en kamp mot det könsrelaterade våldet vara att män med definitionsmässig automatik tillskrivs en generell benägenhet för våldsamhet (s 26ff)."
"Ending gender-based violence: A call for global action to involve men" (Sida, 2004)

Vad skall man säga?
Mvh *** "

Ja, vad säger man?

Den som är intresserad av att läsa hela rapporten kan läsa den här!

Den är fylld av feministiska verklighetsbeskrivningar och slagord såsom att alla män har ansvar för att stoppa våldet mot kvinnor osv. Men ROKS kunde givetvis inte nöja sig med detta utan var tvungen att välja den värsta möjliga tolkningen som går att göra. Så typiskt totalitarismens fanbärare!

2. Reflekterande medlemmar i ROKS

Tro det eller ej, men det existerar faktiskt reflekterande medlemmar i ROKS, fast de blir givetvis utstötta och utmobbade. Detta trots att de ändå i stort utgår från feminismens verklighetsbeskrivning där män förtrycker kvinnor. Men det räcker med ett litet ifrågasättande och en enda liten teori som ligger utanför feminismens patriarkatsteori för att det ska föreligga skäl att förkasta människan i fråga. ROKS är en sekt, en mycket farlig sekt, som förvärrar situationen för misshandlade kvinnor och försämrar misshandlade kvinnors möjligheter att ta sig tillbaka till ett normalt liv igen.

Om du vill läsa om den reflekterande ROKS:aren Renée Frangeur (som jag givetvis inte delar särskilt många åsikter med) som ids kritisera sina egna husfilosofer såsom den notoriska manshaterskan Eva Lundgren kan du läsa det här!

3. Antifeministiska samfundets årsmöte

Antifeministiska samfundet ska ha årsmöte den 18:e september 2004 i Stockholm. Tiden för årsmötet är kl. 13.00-17.00. Brygghuset, Norrtullsgatan 12 N i Stockholm, samlingssal 34. Alla är välkomna men det är enbart medlemmar som har rösträtt.

Läs mer om Antifeministiska samfundets årsmöte här!

4. Köp Antifeministiska samfundets t-shirt

Antifeministiska Samfundets fräcka T-shirt är äntligen här och kan beställas till självkostnadspris. De är vita med blått tryck och vår logo "Antifeministiska Samfundet" som en ca 28 cm lång text överst. Under den, med rak vänsterkant, följer: "För Jämställdhet, emot feminism" med en textlängd som motsvarar ordet Antifeminist. På den tredje raden står: "www.antifeminist.nu" i samma längd, dvs med större avstånd mellan bokstäverna. Storlekar från Small till XX-Large finns i vårt utbud.

Priset för betalande medlemmar är 100:- plus frakt 48:- och för övriga 150:- plus frakt. Det kan låta mycket, men vi anlitade en firma med gott rykte och tog inte sämsta kvalitén. Det är ju roligare att sälja en tröja som inte tappar både tryck och passform i första tvätten.

Gör så här: Sätt in beloppet på vårt konto, så slipper vi hålla på med postförskottsavgifter, tillsammans med fullständig adress och vilken storlek ni vill ha. Ange gärna e-postadress så vi kan göra upp hur vi ska göra om storleken är slut (=vänta, eller pengarna tillbaka) PG: 102 28 31-0.

En smart idé för de som ännu inte betalt medlemsavgift är att slå två flugor i en smäll!

Här kan du se hur t-shirten ser ut!

5. Antifeministiska böcker

Jag har då och då presenterat ett antal svenska och amerikanska böcker som kritiserar feminismen. Men här har jag funnit en gedigen lista på antifeministiska böcker sammanställd av den amerikanska organisationen National Coalition of Free Men.

Förkovra dig i antifeministiskt material och tillämpa dessa kunskaper på Sverige!

6. Om män har all makt, hur kommer det då sig att kvinnor stiftar våra regler?

Jack Kammar som jag skrev om i mitt förra nyhetsbrev har även skrivit den lättlästa och provocerande boken "If men have all the power, how come women make the rules?".

Läs hans pedagogiska antifeministbok här!

Ladda hem boken som en pdf-fil här!

7. Experter ska ansvara för vården

I mitt förra nyhetsbrev skrev jag om det nytänkande som vårdförbundet presenterar i sin rapport Närvård - En Vårdpolitisk idé! Det finns fler nya idéer som väntar på att realiseras. I en insändare i lokaltidningen Avesta Tidningen skriver överläkare, läkare, sjuksköterskor m.fl. 13 aug. en insändare om att vård och omsorg bör drivas av de som har kunskap. Landstingets enheter bör bolagiseras så att varje sjukhus ansvarar för resultatet till skillnad från idag då ansvaret är delat på anonyma politiker som skyller allt på staten. En lokal styrelse med expertkunskap bör tillsättas. Demokrati handlar inte om att få bestämma vilken politiker som ska få ta beslut om Agda ska få sin operation eller inte. Demokrati handlar om att jag och Agda själva ska kunna välja och få den sjukvård som vi behöver.

Vården ska skötas av de som arbetar inom området. Politiker är inte kompetenta att driva sjukvård. Det är värt att upprepa ett otal gånger.

8. Kristdemokratisk homoaktivist

Man behöver inte vara vänstervriden och pervers för att vara homosexuell. Det kan vara bra att påminnas om det efter pride-festivalens extravaganser. KDU:s (kristdemokratiska ungdomsförbundets) ordförande Erik Slottner visar, i Kristdemokraten nr.32/33, upp en måttlighet och värdighet som jag uppskattar hos alla människor oavsett sexuell läggning. (Visst respekterar jag rätten att flamsa och tramsa, men jag har också rätten att förakta och undvika sådant beteende).

Erik Slottner efterfrågar en ökad värdedebatt inom homovärlden och vill förhindra en fortsatt sekterism inom homorörelsen. Det skulle verkligen behövas!

I samma tidning tar Henrik G. Ehrenberg upp homorörelsens tendenser att förakta heterosexualitet samt rörelsens ambitioner att definiera heterosexualiteten som ett problem. Målet torde väl istället vara att inte definiera något av läggningarna som problem? Det är svårt att få respekt om man inte respekterar motparten, det är svårt att skapa samförstånd om heterosexuella betraktas som förtryckare. Hur ska man uppnå samhörighet om man hela tiden använder heterosexualitet som ett skällsord?

Detta har jag försökt beskriva i min recension av boken "Heterophobia"!

Men detta har inte fallit i god jordmån då vissa har tolkat (?) min kritik som homofobi och att jag inte stöder homosexuellas rättigheter samt inte förstått queerteori (?). Kritik 1! och Kritik 2!

Det resonemang som jag och Kristdemokraterna är inne på har även Dick Erixon varit inne på!

9. Leijonborgs nya mantra: Slå ihop de borgerliga partierna

Det är bra att borgerligheten försöker finna nya vägar för att därmed sätta stopp för den mentala enpartistaten i Sverige. Men om man skapar inflation genom att tjata om något som inte kostar något, då inget parti kommer att gå med på detta, minskar snarare än förbättrar borgerligheten sina chanser att vinna valet 2006.

Det som behövs är en borgerlig gemensam plattform redan nu. Men det känns som att Leijonborg och de andra hellre gömmer sig bakom organisationsfrågor. Ett problem beror oftast inte enbart på organisationen utan på själva fundamentet. Finns det inget existensberättigande har det ingen betydelse hur perfekt organisationen är.

Jag föreslår en borgerlig paraplyorganisation där de fyra borgerliga partierna skriver under på en gemensam plattform samt profilerar sig inom områden som inte är gemensamma. Efter detta får väljarna avgöra kompositionen i den borgerliga regeringen (och oppositionen). Den borgerliga paraplyorganisationen bör också utse en gemensam statsministerkandidat för att förtydliga alternativet till socialdemokratin. Slutligen bör man redan nu tillsätta en skuggregering som skuggar dagens regering för att ännu mer förtydliga alternativet. Frågan är om partierna vågar och om de kan släppa på prestigen och partiegoismen. Läs min artikel om detta!

Det klingar falskt när Leijonborg först maximerar sina röster inför valet 2002 genom att hellre ta väljare från andra borgerliga partier än av Socialdemokraterna, genom att dels agera som en blank kopia av Socialdemokraterna och dels ta till sig konservativa idéer angående invandringspolitiken, och sedan föreslå ett enda borgerligt parti.

Om det ska bli något maktskifte 2006 måste Moderaterna go back to Bohman, Centerpartiet go back to Fälldin och Folkpartiet go back to Ohlin. Centerpartiet är just nu det enda parti som går åt rätt håll.

10. Folkomröstning om EU-konventet

Efter att folket tyckt fel i Eurovalet anser politikerna att folket inte har mandat att bestämma i en så viktig fråga såsom EU-konventet. I en representativ demokrati ska väljarna vara utelämnade till att välja ut det parti som är minst skadligt och sedan köpa hela paketet. Politikernas stora rädsla för folkets dom är tydlig. Ta bara dessa uttalanden som ett exempel:

1. "... Vi står bakom förslaget. Man får se till hela paketet."
2. "Förslaget (EU-konventets förslag till EU:s grundlag - min anm.) är komplicerat och man skulle behöva ställa minst 100 olika frågor."

(Kristdemokraten nr. 26)

Det är samma person som sagt detta, nämligen Holger Gustavsson som är Kristdemokraternas utrikespolitiske talesperson (EU är ju som bekant en utrikesfråga - det gäller att hålla en distans till det otäcka Europa).

För er som inte direkt ser det ologiska i dessa två formuleringar vill jag rikta er uppmärksamhet på att politiker inte behöver ställa 100 olika frågor utan kan köpa ett helt paket medan folket inte kan köpa eller förkasta paketet (som folk faktiskt gör i varje riksdagsval). Frågan om en folkomröstning har mest handlat om att vi har en tradition av att inte folkomrösta alltför ofta. Visst kan det vara sant, men även om man inte vill ändra på den traditionen, som jag vill, bryter man inte mot traditionen att hålla en folkomröstning angående en grundlag som inom vissa områden stärker EU:s befogenheter. Givetvis behöver man inte ställa hundra frågor till folket för att avgöra om Sverige ska anta EU:s grundlag eller inte. Det räcker med en ja och nej fråga. Jag vet att politiker har svårt för det. Ni minns väl kärnkraftsomröstningen som hade tre avveckla kärnkraften alternativ. Det riktiga hade givetvis varit att ställt frågan: Ska vi avveckla kärnkraften nu? Ja eller nej! Samma sak blir det med konventsförslaget. Ska Sverige godta förslaget till EU:s grundlag? Ja eller nej! Svårare än så är det inte!

11. Mediekritik

Egentligen finns det ingen dags/kvälls/morgons/eftermiddags/förmiddagstidning som erbjuder någon seriös nyhetsrapportering. Inte ens Svenska Dagbladet kan stå emot vänstervridningen och det feministiska artilleriet.

Rapporteringen är också undermålig när det gäller saklighet och korrekthet. Den som vill se igenom den medielogik som råder idag bör läsa denna sida. Detta förbättrar dina chanser att injicera en stor mängd kritiskt tänkande till våra dagstidningar i Sverige.

Mediekritik!

12. Mongobladet

En utmärkt parodi på Aftonbladet som verkligen träffar mitt i prick. Om man inte visste vilken tidning som parodierar på vilken skulle man ha svårt att lista ut vilken av tidningarna som är "seriös".

Ett smakprov: "Negrer svartare än vita! - En omfattande undersökning från statistiska centralbyrån visar att negrer i genomsnitt har en svartare hudfärg än personer med vit hudfärg. SCB har begärt ett tillskott på 10 miljarder kronor för fortsatt forskning, som igår beviljades av regeringen."

En rejäl fullträff! Här har vi nyhetsrapporteringen. Här har vi SCB:s kostnadsdrivande undersökningar!

Läs parodin på Aftonbladet - Mongobladet!

13. Nya recensioner - Liefvendahl, Strindberg mm.

Vem kastar första stenen? - Tove Lifvendahl!
Tove Lifvendahl som tidigare varit MUF-ledare och nu aktiv inom stadsmissionen samt ledamot i Moderaterna har skrivit en ödmjuk och undersökande bok om förhållandena på Rosengård i Malmö. Ett intressant inlägg i integrationsdebatten.

Utopia - Landet ingenstans - Thomas More!
Thomas More´s klassiker som gett ordet utopi sin nuvarande betydelse av ett orealistiskt drömsamhälle.

Samvetskval - August Strindberg!
En bok där Strindberg visar upp sina politiska visioner om evig fred och humanism.

Lars Hård - Jan Fridegård!
Jan Fridegård (1897-1968) räknas till en av våra arbetarförfattare som beskrev arbetarklassens situation och kamp för bättre villkor. Lars Hård är en statarson med stora drömmar som med tiden bryts ned./P

Vem ska ta hand om mamma? - Anna Bäsén!
En bok om äldrevården i Sverige.

Den dubbla resan - Elina Eriksson!
"Den dubbla resan" av Elina Eriksson är en personlig skildring av ett biståndsarbete i Vietnam efter Vietnamkriget. En skönlitterär bok om svenskt slöseri.

Röda rummet - August Strindberg!
Den stora klassikern där livet ur artist- och författarvärlden skildras på ett djupt och intressant sätt.

Paradiset - Liza Marklund!
Paradiset är den tredje och fristående romanen i serien om journalisten Annika Bengtzon. Boken har utsetts till årets bok 2000 av QX:s läsare.

Lång väg till frihet - Andres Küng!
"Lång väg till frihet" är en spännande berättelse med verklighetsförankring i Lettland efter andra världskriget då Sovjetkommunismen slagit sina vassa klor i det lilla landet. Pastorn Hugo M. Grivans familj lyckades fly till Sverige medan Grivan själv blev kvar i landet.

Du styr ditt liv - Jan Kallberg!
Metrokolumnisten Jan Kallbergs bok med den käcka titeln "Du styr ditt liv" påminner mycket om en konsultbok där författaren vill sälja en produkt till läsaren. I vissa passager är den lite väl ytlig och klyschig men det finns många guldkorn som nog kan hjälpa många att finna sin mening med livet.

/Fredrik Runebert

|Hem| |Vem är Runebert?| |Nyhetsbrevsarkiv| |Analys av Centerpartiet| |Egna litterära alster| |Litteraturanalys| |Favoritlänkar| |Läsarundersökning|