HemVem är Runebert?NyhetsbrevsarkivAnalys av CenterpartietEgna litterära alsterLitteraturanalysFavoritlänkarLäsarundersökninge-mail me

Centerpartiets ungdomsavtal utmanar den socialistiska hegemonin!
 

2006-03-07

1. Ungdomsavtal och reformerad arbetsrätt ger fler jobb till ungdomar
2. Länktips - Ett renodlat liberalt parti och lite annat
3. Socialdemokraterna är desperata
4. Partiledardebatten på tv4 lika intetsägande som vanligt
5. Magasinet Neo
6. Vilken grupp köper miljöbilar?
7. Nytt på feministfronten

1. Ungdomsavtal och reformerad arbetsrätt ger fler jobb till ungdomar

Centerpartiets nya förslag om ungdomsavtal för att få bukt på ungdomsarbetslösheten har presenterats av Maud Olofsson på DN-debatt.

En Temoundersökning visar att 54 % är positiva till Centerpartiets förslag trots att det leder till en sämre anställningstrygghet för ungdomar.

Bland ungdomar är stödet hela 64 %.

Detta Centerpartistiska förslag har väckt mycket ont blod då Socialdemokrater och fackpampar som vanligt väljer att reagera med ryggmärgen istället för att noggrant analysera förslaget. Ett antal insändarskribenter ägnade sig i lokaltidningen Avesta Tidning åt att utmåla Centerpartiet som ett farligt högerspöke som enbart vill försämra för ungdomar. Observera att de anser att Centerpartiet vill försämra för ungdomar och inte att Centerpartiets förslag i praktiken leder till att ungdomar får det sämre.

Jag har i Avesta Tidning 2006-02-20 skrivit följande insändare som ett indirekt svar på dessa osakliga påhopp.

Jag fick ett sakligt svar från en metallare vid namn Eva Gustavsson som jag valde att besvara direkt. Hon ifrågasatte om Centerpartiets förslag verkligen skulle leda till fler jobb för ungdomar då företag ändå måste betala ett avgångsvederlag på en månadslön efter ett år. Oftast har man en månads uppsägningstid då den uppsagde får lön och därmed borde ju företagen förlora på att använda sig av Centerpartiets ungdomsavtal eftersom den uppsagde i Centerpartiets förslag får en månadslön utan att jobba och i dagens situation får den uppsagde lön under en månads uppsägningstid (uppsägningstiden kan också vara längre). Om Eva Gustavsson skulle ha rätt i detta skulle det ju betyda att hennes partikamrater och fackpampar har fel då de påstår att ungdomar får en sämre anställningstrygghet. Även risker är ju en kostnad och genom ökad flexibilitet kan kostnaderna för företagen sjunka jämfört med dagens läge.

Du kan läsa mitt svar på Eva Gustavssons insändare längre ned på denna sida.

Nu har dock Johnny Munkhammar på Timbro och Johan Forsell i MUF skrivit en debattartikel där de föreslår särskilda ungdomszoner där avtalsfrihet ska råda för alla under 30 år.

Detta förslag är givetvis mycket bättre än Centerpartiets, men det kanske är att gå för fort fram att som valbar politiker plädera för det förslaget? Helst skulle jag vilja införa avtalsfrihet på hela arbetsmarknaden, men det kan vara en bra idé att ta ett steg i taget.

De övriga partierna är för fega för att gå på Centerpartiets linje. Det är konstigt eftersom opinionsvinden är på Centerpartiets sida i den här frågan. Om man kan vara höger och tjäna på det vad är det då som är problemet för de nya moderaterna?

2. Länktips - Ett renodlat liberalt parti och lite annat

Liberala Partiet

Liberala partiet är ett nystartat renodlat liberalt parti som inte blandar in några socialistiska värderingar i liberalismen. De försöker, precis som Fria listan, helt och hållet bortse från vänster- höger- skalan genom att påstå att de spelar i en annan division. De är för extrema för min smak, men de behövs för att vrida samhällsdebatten åt rätt riktning.

Läs mer här!

Enpartistaten

De två Timbromedarbetarna Maria Rankka och Fredrik Segerfeldt har startat en blog med syftet att granska, dokumentera och kommentera Socialdemokraternas maktmissbruk.

Följ bloggen här!

Charlie Weimers blog

Charlie Weimers är förste vice ordförande i KDU och har ett intressant ideologiskt djup med en viss konservativ betoning som saknas i svensk politik. Nu har han också startat en blog.

Följ bloggen här!

3. Socialdemokraterna är desperata

Inte nog med att socialdemokrater hotar företagsledare som vågar yppa uppfattningen att det vore trevligt med ett litet regeringsskifte då och då. Nu har också en socialdemokratisk medarbetare, Mats Lindström, ställt till det för sitt parti genom att skicka ärekränkande brev till Fredrik Reinfeldt och till pressen i ett annat namn än sitt eget eller helt enkelt anonymt. Först förnekade Socialdemokraterna att mailen kom från partiets högkvarter, men när bevisen blev för överväldigande kröp de till korset. Mailen innehåller förtal såsom att Fredrik Reinfeldt utnyttjar lettiska barnflickor och fuskar med skatten.

Först förnekelse!

Sedan en pudel!

Förtalskampanjen kan tolkas som desperation!

Moderaterna anser att det finns ett mönster i Socialdemokraternas metoder.

Henrik Brors analys slutar i att förtalsmailen tyder på en sjuk partikultur.

Det är inte enbart opinionsstrategen Mats Lindström som ägnat sig åt fula metoder. Även en SSU-ombudsman har gjort det. Både Mats Lindström och Marita Ulvskog skyller på att media granskar regeringspartiet för mycket.

Nu har också ledningen för Socialdemokraterna skickat ut satirteckningar på Reinfeldt till sina valarbetare. Detta tycker jag är okey, lagligt sett, men det är oetiskt och osakligt. Varför vågar inte Socialdemokraterna ta den sakliga debatten? Saknas argument? Och hur får Ulvskog ihop detta med sin nya censurpolitik? Dags att censuera sig själva?

Läs mer här!

Göran Persson försöker minimera skadorna genom att påstå att det finns många hatkampanjer mot honom själv på Internet. När DN kontrollerar detta visar det sig att det inte är sant.

Göran Persson blir också kränkt av en annons från Ryanair som är tydligt satirisk.

Det här är Göran Perssons definition av förtal:

Persson tänker.

MUF – Rör inte min friskola.

KDU – Pensionera Persson nu.

Miljöpartiet vågar i vanlig ordning utmana Socialdemokraterna genom att föreslå en etikdiskussion.

Frågan är hur väl menat detta är. Miljöpartiet vågar oftast gläfsa lite före valen men när det blir skarpt läge viker de oftast ned sig. Hursomhelst påstår miljöpartister att även de blivit utsatta för förtalskampanjer, främst inför regeringsbildningen 2002.

Men inte nog med det. Nu har Socialdemokraternas valplan läckt ut. Den går ut på att ignorera och tiga ihjäl Kristdemokraterna, utse Moderaterna som huvudfiende och utmåla Centerpartiet som ett lydparti till Moderaterna. Dock kommer Centerpartiet att behandlas med silkesvantar i de kommuner där Centerpartiet och Socialdemokraterna samarbetar. Det mest intressanta är dock att Socialdemokraterna erkänner att de är försvagade av de skandaler som uppmärksammats i media på senaste tiden. Ännu ett villkor från 1976 är uppfyllt! De erkänner till och med att de är trötta och maktfullkomliga.

Läs mer här!

4. Partiledardebatten på tv4 lika intetsägande som vanligt

Partiledardebatten i tv4, den 19 februari 2006, övertygade inte. De sedvanliga lågvattenmärkena var där, likaså de sedvanliga påhoppen. Istället för att presentera sin egen politik presenterar man motståndarens. Istället för sakliga argument ägnar man sig åt show-biz och cirkuskonster. Politiker vägrar respektera väljarnas intelligens när de tror att väljarna själva inte kan dra slutsatser om de olika partiernas politik. Den som skötte sig sämst var vänsterledaren, dvs. kommunistledaren Lars Ohly, som bland annat använde marxistisk hatretorik samt kritiserade borgarnas utbildningspolitik med att borgarna vill återinföra kadaverdisciplin och aga när borgarna i själva verket talade om ordning och reda i klassrummen och betyg från sexan. Ohlys patetiska utspel var inte ens värda att bemöta. Och när Lars Leijonborg slirade på orden och sade att de som var missnöjda med sin skola kunde köpa sig en plats i en annan skola, istället för att välja en plats i en annan skola, började Ohly och Persson skratta. Vad är det för fasoner? Och om det nu hade varit så att vissa kunde köpa sig bättre utbildning, skulle då de fattigaste skolbarnen få det sämre? Det självklara svaret är nej.

Den som skötte sig bäst var Göran Hägglund som vågade vara ödmjuk nog att erkänna att en politiker inte har svar på alla frågor och att det är ett misstag att tro att politiker kan förutse var de nya framgångsbranscherna kommer att bli i framtidens Sverige i en globaliserad värld. Totalt sett är jag dock mycket besviken på de borgerliga partiledarna då de vid ett flertal stunder attackerade Socialdemokraterna och vänsterkartellen istället för att fokusera på sin egen politik. Det räcker att borgarna, särskilt Maud Olofsson som gläfser alldeles för mycket, beskriver hur det ser ut i dagens Sverige och hur alliansen kommer att lösa de problem som existerar. Det är bara jobbigt och nedvärderande att höra politiker dra slutsatser åt väljaren. Varje parti ska presentera sin politik och låta väljarna själva dra slutsatser. Tror de inte att väljaren är kapabel till detta ska man nog fråga sig om de verkligen har en demokratisk grundsyn. Debatten var förövrigt ytlig och kunde knappast övertyga fler än de redan övertygade.

Det roligaste var att se Göran Perssons ansiktsuttryck när Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson talade om fördelarna med friskolor. Det var obetalbart!

5. Magasinet Neo

Jag har tidigare tänkt kommentera den nystartade tidningen Neo men har inte haft utrymme för det. Kommer därför att skriva lite om det första numret som gavs ut i januari. Det är en välgjord tidning med fin design och med ett intellektuellt djup. Mitt första intryck innan jag fick tidningen i hand var att den skulle vara något ytlig. Anledningen till detta är att redaktionen till en början tjatade om kaffedrycker och gjorde politik av en specifik kaffesmak. Den som gillade Cappuchino var inne och borgerlig medan den som gillade sitt kaffe svart var implicit en inskränkt bonde som var lite utanför. Som tur var blev det inte så mycket sådant trams i själva tidningen även då det luktade lite väl mycket överklass av det hela. Jag har förvisso inget problem med överklassen, men det är inte särskilt intellektuellt stimulerande.

Den artikel som jag uppskattade främst var Tove Lifvendahls artikel "Borgerligheten är död – leve borgerligheterna" som problematiserade begreppet borgerlighet som idag saknar auktalitet och innehåll. Många borgerliga tänkare har förgäves försökt finna ett bättre ord, men misslyckats. Lifvendahl har i sin artikel intervjuat sex människor med ett borgerlig förhållningssätt för att därmed ge oss några pusselbitar om vad som är borgerligt. Även då borgerliga tänkare i regel är individualister behövs det ett gemensamt "vi" för att kunna åstadkomma förändringar i samhället. De värden som ligger till grunden för Lifvendahls tänkta borgerlighet är ansvar, frihet och arbetsmoral. Lifvendahl skriver i korthet: "Vägra förminskas. Vägra reduceras. Vägra förvägran av eget ansvar.".

Jan Söderqvist skriver i artikeln "En ny borgerlighet kliver fram" om att folket håller på att förborgerligas. Att till och med kultursidorna har börjat gå i den riktningen. Det har utvecklats en segervisshet och en självsäkerhet som borgerligheten tidigare har saknat. Bland annat intervjuas Fredrick Federley som beskrivs som nyliberal i ekonomiska frågor och som mjuk i sociala frågor såsom flyktingpolitiken.

Många av artiklarna har det gemensamma att de står för en optimism och framtidstro som kan beläggas med många exempel och faktauppgifter. Fattigdomen, analfabetismen, spädbarnsdödligheten och världshungern minskar i världen. De senaste femtio åren har varit de bästa i mänsklighetens historia. Miljöhoten är inte så allvarliga och omöjliga att lösa som det ofta påstås. Björn Lomborg som är en dansk statistiker har retat upp många miljöaktivister med sina teser om att oljan inte tar slut inom en snar framtid eftersom kreativa människor hittar på nya sätt att effektivisera motorer och teknologier så att mindre olja går åt, att utveckla teknologier som hittar mer olja och som gör det möjligt att utvinna olja som tidigare inte gick att utvinna. När oljan sedan verkligen sinar (vilket naturligtvis måste ske någon gång) kommer marknadspriset bli så högt att alternativen finner sin väg till marknaden. Problemet med det resonemanget är att miljöutrymmet inte tas med i marknadsekonomin. Detta kan lösas genom handels- och utsläppsrättigheter. Lomborg ifrågasätter också om det är mänsklig aktivitet som ligger bakom växthuseffekten. Han försöker också använda sig av utilitaristiska resonemang för att besvara frågor såsom: vilka miljöproblem bör vi främst angripa?. Vad ger mest effekt? Att satsa resurser på att utrota AIDS eller att satsa resurser på att minska växthuseffekten?

Johan Norberg skriver i sin artikel "Vår goda oro" i samma anda då han menar att pessimister behövs för att finna problemen och optimister behövs för att lösa problemen. Fruktan för diverse hot är en oundgänglig del i vårt sökande efter en bättre framtid.

Andra artiklar som bör framhävas är Torbjörn Elenskys "Sådan är amerikanismen" som tar upp problemet med antiamerikanismen på ett nytt sätt. Amerikanen Michael Moynihan påtalar i "En amerikansk varulv i Stockholm" hur antiamerikanismen är utspridd i Sverige och hur inskränkta många svenskar är. Moynihan själv trodde inte på sin alkoholiserade Rockefeller-republikanska vän när han påstod att svenskar inte tycker om amerikaner. Moynihan själv trodde att det var en myt men blev i praktiken motbevisad när han väl flyttade till Sverige.

Neo har också ett galleri från Mellanöstern som ger en helt annan bild av konflikterna i området än vad mainstreammedia ger. En nödvändig balans för att kunna analysera mellanösternkonflikten någorlunda rättvist.

Det största sänket i första numret är Jennie Sjögrens och Tiini Ernsjöö Rappes klagoartikel "Feministiskt Initiativ AB" som fortsätter i det ologiska spåret att feminismen har en historisk betydelse i liberalismen. De tar förvisso avstånd från vänsterlösningar och Feministiskt initiativs grundsyn att det enbart är politiken som förändrar samhället, men de utgår ändå från patriarkatsteorin och skriver bland annat att kvinnor som lyckas måste jobba mer än män. Detta påstående slängs ut i luften utan några som helst belägg. Hur civilsamhället och marknadsekonomi ska lösa problemet med osynliga strukturer har ingen kunnat besvara. Om man har trosuppfattningen att män systematiskt förtrycker kvinnor blir det omöjligt att förvägra staten makt. Se bara på Carolin Dahlmans och Johanna Möllerströms utveckling från libertarianer till socialliberaler i John Stuart Mills anda. Den utvecklingen är helt och hållet logisk.

Förutom feministartikeln är tidningen mycket väl godkänd. Detta bådar gott för framtiden.

Prenumerera på Neo du också!

6. Vilken grupp köper miljöbilar?

Den politiskt korrekta "sanningen" är att kvinnor bryr sig mer om miljön än vad män gör. Men en undersökning av Bilsweden visar att det år 2005 främst var äldre män och norrlänningar som investerade i miljöbilar. Inte kvinnor. Yngre kvinnor är till och med underrepresenterade. Dessa äldre män har samtidigt satsat mest på miljövänlig uppvärmning av bostäder.

Men jag ser framför mig hur feministerna löser detta! Kvinnor är för fattiga för att köpa dyra miljöbilar… Och norrlänningar är givetvis rikare än stockholmare…

Läs mer här!

Och här!

Det går ju alltid bra att snacka. Att svara ja på frågan om miljön är viktig. Men att verkligen leva därefter, det är en annan fråga. Äldre män agerar, yngre och kvinnor pratar bara teori.

7. Nytt på feministfronten

Läs vad jag skrivit under samma rubrik i föregående nyhetsbrev.

I det nyhetsbrevet kan du också läsa om längdmaktsordningen.

FI har ännu inte lyckats identifiera denna väsentliga maktordning: "Att Feministiskt initiativ lyfter fram könsmaktsordningen betyder inte att vi inte ser klassmotsättningarna, sexualiteten, etniciteten m m. Skillnaden mellan grupper kan vara nog så viktiga som skillnaden inom grupper. De frågor som Femistiskt initiativ särkilt vill lyfta fram är inte nya, men vi kommer att driva dem på ett nytt sätt. Till frågorna hör sex timmars arbetsdag, individuell föräldraförsäkring och lika lön för likvärdigt arbete."

Läs mer här!

Ladda ned och titta på följande föreläsning av den karismatiska feministkritikern Warren Farrell som på ett pedagogiskt sätt förklarar varför män tjänar mer än män.

Han menar till och med att män tjänar mindre än kvinnor om man tar hänsyn till 25 faktorer som han har identifierat som orsaker till löneskillnader mellan män och kvinnor.

Feminismen i Sverige beskrivs utifrån i National Review.

"And if that man-bashing hadn’t been exposed by a documentary, FI might still be riding high. The remarkable thing is that, well before the man-bashing, when FI was talking about radical ideas like a "man tax" and compulsory paternal leave, the party was considered "moderate," and looked on with favor by a huge segment of the electorate. Many Swedes remain willing to support radical feminist reforms, and that is why the Left Party has co-opted FI’s relationship plan."

En mycket intressant läsning.

ROKS har inte lärt sig någonting utan fortsätter att hylla psykopaten Valerie Solanas. (pdf)

Angående SCUM-manifestet: "… (Valerie Solanas – min anm.) kämpar för att få omvärlden att förstå hennes briljanta manifest…"

Vidare: "Hon är ett geni som idiotförklaras av de utan intelligens nog att förstå hennes storhet."

Nu börjar det gå upp för ROKS att det finns partnervåld inom homosexuella förhållanden. (pdf)

Men de kan inte löpa hela linan ut och förstå att även kvinnor kan misshandla och att patriarkatsteorin inte håller streck.

Carin Holmberg som skrivit rapporten "Våldsamt lika och olika – Om våld i samkönade relationer": "Samtidigt har kvinnojourerna rätt att ha sin målgrupp, det går inte att kräva att dom ska ta emot alla. Sen kunde man kanske önska att homorörelsen drev detta mycket hårdare också, genom att till exempel erbjuda skyddat boende, något som inte finns idag."

Självklart, men då ska de inte erhålla stöd från samhället. Alternativt skulle de kunna få det om det finns kompletterande jourer som kan ta del av samhällets resurser för att lösa uppenbara problem. Men det bästa vore om staten och kommunerna tog hela ansvaret för verksamheten.

Det här slår verkligen hål på patriarkatsmyten: "Vad tycker du att man bör tänka på ute i jourerna?

– Att inte alltid utgå från att det är en man som är förövaren, samt att det kan vara bra att dela på två kvinnor som kommer. Det kanske inte bara är en kompis som följer med.

Andra fördomar som Holmberg vill ta död på är att det alltid är den som är störst som slår och att det alltid är en som är man och en som är kvinna i en homorelation. Relationen består av två män eller två kvinnor och ingenting annat."

Johan Hakelius skriver om tv-programmet "Jobba jämt" (som jag av princip vägrar att titta på) och parodierar på innehållet av dessa program som handlar om att politiskt sanera arbetsplatser från diverse kätterier.

Om barnflickan i Knutby hade varit man hade kanske domen varit hårdare.

Är kvinnan dessutom vacker, ja då du!

Rättssalarna är fyllda av matriarkala värderingar! Detta måste vi göra något åt genom att införa omvänd bevisbörda för alla kvinnor som anklagas för brott. (OBS! Ironi).

Men allvarligt talat. Detta är mycket viktigt: "Men det finns skillnader mellan mäns och kvinnors våldsverkan. Av konkret fysiska orsaker och på grund av förväntningar använder kvinnor oftare psykisk och social aggression."

Och: "Om en man begår ett mord är det hemskt för att någon blivit dödad, men om en kvinna begår ett mord är det hemskt för att hon har dödat."

Ännu ett exempel på hur skattepengar slängs bort på onödiga jämställdhetsprojekt, den här gången via jämställdhetsenheten som finns under näringsdepartementet.

Lägger man in jämställdhet i ansökningar får man oftast pengar. Det gäller att använda de rätta signalorden, säger Anki Elken som har erfarenhet av att skicka ansökningar till jämställdhetsenheten och att få dem beviljade.

De som avslagits har inte använt ordet sexualisering och det offentliga rummet tillräckligt mycket.

Det finns jämställda tillväxtavtal. Har du hört något så dumt?

Tyvärr finns inte programmet "Konflikt" där detta tas upp kvar på Internet. Ska se om jag kan hitta något annat på nätet.

Maria Abrahamsson anser att jämställdhetskonsulterna på "Jobba jämt" skulle behöva granska regeringen och jämställdhetsenheten.

Feministindoktrineringar i skolklasser pågår.

Visst låter det fint med jämställdhet och andra likvärdiga ord, men det handlar främst om male-bashing och inget annat. De frågor som ställs är vilken syn killar har på tjejer och kvinnor, aldrig vad tjejer har för syn på killar och män.

Ändock framgick intressanta uppgifter i Borlängetidningens artikel om jämställdhet: "Ibland låter det som om det bara är killar som är dumma i huvudet. Jag har en kompis som fick stryk av en tjej, så att han fick lov att sy åtta stygn."

Genusperspektiv i klassrummen.

En länspolismästare lade ut en nakenbild på SIG SJÄLV (inte på någon annan) på en dejtingsite och fick på grund av det säga upp sig själv efter en moralpanik skapad av kvinnojouren, två riksdagsledamöter samt en grymtande rikspolischef. Man tar sig för pannan! Är inte det här målet för kulturradikalerna? Att få se en massa nakna människor? Att inte behöva fantisera fram bilder, utan få allt serverat i media? Är det inte bra att en man utmanar den sociala konventionen att enbart kvinnor visar sig nakna och halvnakna på bild?

Läs mer här!

Folkpartiets största stolpskott (alltså värre än Birgitta Ohlsson själv) och europaparlamentarikern Maria Carlshamre har gått över till FI!

Detta tros kunna vara en nystart för det tidigare så dödfödda partiet. Frågan är dock vad man ska ha ett åttonde feministparti till.

Här lite information till de som har ett ytligt förhållningssätt till feminismen: "Har verkligen kvinnor självklart gemensamma intressen? Nej. Alla kvinnor har inte samma intressen. Det är just därför F! inte är ett kvinnoparti utan ett feministiskt parti, som utgår från en given ideologi. Med denna ideologi som kompass kan man formulera konkret politik över hela fältet."

Och "Utgångspunkten för den feministiska ideologin är att samhället präglas av en ojämn fördelning av makt mellan män och kvinnor, vilket påverkar allt som sker i vårt samhälle."

Och bevisbördan ligger alltid på offret: "För oss är det svårt att förstå. Ge oss ett sakligt skäl, en anledning att betvivla att vårt samhälle präglas av mäns överordning och kvinnors underordning."

Det är alltså vi som inte tror på konspirationsteorier som ska bevisa att konspirationen inte existerar. Annars skulle man väl kunna tycka att det borde vara tvärtom.

Det fortsätter: "Den som på fullt allvar tror att det är en slump att nio av tio fall av dödligt våld har en manlig förövare bör tänka igenom saken en gång till."

Hört talas om muskelstyrka? Andra biologiska skillnader? Vem fan har snackat om slumpen?

Att de sedan jämför sig med suffragetterna som fick sitta i fängelse för sina ståndpunkter är enbart löjligt. De tror att vi i framtiden kommer att betrakta FI som vi nu betraktar suffragetterna. Det misstag som FI gör är att inte inse att verklighetsbeskrivningen inte stämmer överens med verkligheten. Att det saknas bevis för patriarkatsteorin. Däremot var det väl inte någon människa som förnekade faktum att kvinnor inte hade rösträtt? Det konflikten då handlade om var om kvinnor (och alla män – många män fick de facto rösträtt samtidigt som kvinnorna) skulle få rösträtt eller inte. Dagens konflikt handlar inte om män ska få förtrycka kvinnor eller inte utan om det överhuvudtaget existerar någon könsmaktsordning. Tyvärr har feminister generellt sett väldigt svårt att argumentera för sin sak då de är vana vid att inte behöva legitimera sina sjuka påståenden. Men nu börjar festen ta slut och feministerna surar för att ingen vill lyssna på deras hat mer.

Det tröttsamma gnatet om att feminism och liberalism går att förena tänker jag inte kommentera. Det är för uppenbart fel så det behövs inte diskuteras vidare. Men vill du ändå läsa om det får du söka igenom mitt nyhetsbrevsarkiv.

När man har läst ett antal artiklar av feminister kan man skönja ett mönster och det här är en av huvudmönstren: "Det kommer att blåsa - varje gång feminismen växer i styrka och utmanar könsmaktsordningen. Men vi står pall."

Slutsats: Enda sättet att bevisa att feministerna har fel är att inte kritisera dem. Men om man inte kritiserar dem får de fritt utrymme att sprida sina hatteorier. Så därmed har vi den berömda rävsaxen och nummer 4 i härskarteknik.

Låt oss så avsluta med den amerikanska professorn Christina Hoff Sommers som skrivit om att könskvotering är förnedrande.

/Fredrik Runebert

|Hem| |Vem är Runebert?| |Nyhetsbrevsarkiv| |Analys av Centerpartiet| |Egna litterära alster| |Litteraturanalys| |Favoritlänkar| |Läsarundersökning|