HemVem är Runebert?NyhetsbrevsarkivAnalys av CenterpartietEgna litterära alsterLitteraturanalysFavoritlänkarLäsarundersökninge-mail me

Vänsterextrema sekten Expo bedömer mig som högextremist!
 

2005-02-15

1. Diskussionsforum på Runebert.com
2. En sammanfattning av min ideologi
3. Vänsterextrema sekten Expo bedömer mig som högextremist
4. Al-qaida och red feminism
5. Centerpartiets profil och ideologi
6. Högerns miljöpolitik
7. Högerlibertarian
8. Resultatet av Moderaternas vänstersväng
9. Ministerstyre – När Ibrahim Baylan talar bugar de sakkunniga
10. Alliansen ger förslag på förenklade regler
11. Fredrick Federley föreslår ett stopp på kärnkraftsmotståndet
12. Kristdemokraterna har på allvar börjat utmana socialismens hegemoni
13. Kristdemokraterna hycklar i Åke Green fallet
14. Generationsfred
15. Nyöversättning av Atlas Shrugged
16. Captus
17. Liberalism in the city

1. Diskussionsforum på Runebert.com

Jag har lagt in ett diskussionsforum på min hemsida för att ge er läsare möjlighet att kommentera mina åsikter, värderingar och påståenden.

Debattera väl!

2. En sammanfattning av min ideologi

Läs gärna denna sammanfattning av min ideologiska grund och lägg sedan er röst på min läsarundersökning. Vilket parti anser du att JAG tillhör?

Läs sammanfattningen här! (Under rubriken “Hur sammanfattar jag min ideologi?”)

Lägg din röst här!

3. Vänsterextrema sekten Expo bedömer mig som högextremist

Det är ju ingen större bedrift att stå högerom diktaturkramande kommunistfjantar och det som ska betraktas som en förolämpning tar jag som en komplimang men då förutsatt att man med högerextremism syftar på just högerextremism. Om man med högerextremism felaktigt syftar på nationalsocialism som är en kollektiv ideologi som har många gemensamma nämnare med kommunismen blir jag förbannad. Nationalsocialism är egentligen mer vänster än höger. Det enda höger med nationalsocialismen är synen på nationen som den viktigaste enheten i samhället. (Men analysen tillkrånglas då nyliberaler också betraktas som höger och nyliberaler är ju inte särskilt intresserade av nationen som enhet). Sverigedemokraterna och andra nationalister är också höger på grund av sin värdekonservatism. Men ser man på den övriga politiken såsom ekonomisk politik och statens roll i samhället så står det klart att Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna är två mittenpartier som står nära det nuvarande Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Här kan ni läsa en ingående artikel om nationalsocialismen och kommunismens gemensamma nämnare!

Expos reporter Daniel Olsson som är anställd på den kommunistiska tidningen Flamman försöker svärta ned Antifeministiska samfundet genom att först försöka leda i bevis att Contra är högerextremt (och i Sverige är ju det liktydigt med ondska) och sedan visa att Contra har nära kopplingar till Antifeministiska Samfundet. Det är sant att jag är en sådan koppling då jag både är medarbetare på Contra och styrelseledamot på Antifeministiska Samfundet. Men de två rollerna är åtskilda. Det är inte som Contramedarbetare jag sitter i AFS styrelse, utan som privatperson. Artikeln är illa underbyggd och extremt konspirationsinriktad där artikelförfattaren har fått för sig att jag före min sjuårsdag ingått en allians med Claes Almgren som också sitter med i styrelsen för AFS och som satt i Contras redaktion 1982-1987. Under den tiden hade vi knutit kontakt med Kalle Strokirk som då var involverad i extremvänsterns organisationer. Slutligen lurade vi en stackars SSU:are, David Mohsen, att bli ordförande i AFS. Det var så vi tre bildade Antifeministiska Samfundet. Sådan är nivån på artikeln.

Här finns tidningen Expo!

Jag har skrivit en artikel som kritiserar Expo!

Jag har också skrivit en artikel som kritiserar Daniel Olssons undermåliga artikel!

Expo har tidigare försökt svärta ned Contra för att tidningen vågat yppa kritik mot Olof Palme mm.

Läs Contras svar på dessa anklagelser här!

Och här!

Och här!

Slutligen vill jag ge en upplysning om LUF:s ordförande Fredrik Malm som med bravur har tagit debatten med vänsterextrema element som hyllar Castros Kuba. Fredrik Malm har haft det dåliga omdömet att liera sig med dessa vänsterextremister genom att agera som medarbetare i Expo. Han borde skämmas. Kolla här!

4. Al-qaida och red feminism

I senaste Contra har jag skrivit två artiklar. Den första artikeln handlar om Usama bin Laden och hans nätverk. Som grund till artikeln ligger boken ”Holywar inc.” av Peter L. Bergen.

Du kan läsa om författaren och hans böcker samt läsa hans artiklar här!

Den andra artikeln handlar om den röda feminismen som vederlägger tesen att det funnits en nyanserad feminism i början av 1900-talet. Det som fanns då var en nyanserad kvinnorörelse som krävde rättigheter och skyldigheter. Detta är inte feminism. Kate Weigand bekräftar min syn i boken ”Red feminism” där hon som prokommunist och profeminist beskriver feminismens och kommunismens utveckling i det amerikanska kommunistpartiet. De tre vågorna; jämlikhetsfeminism, radikalfeminism och likhetsfundamentalism sägs beskriva feminismens utveckling men Weigand visar med stor tydlighet att feminismen som den ser ut idag uppstod redan på 1910-talet.

Tyvärr finns inte artiklarna på nätet men du kan läsa om innehållet i senaste Contra!

5. Centerpartiets profil och ideologi

Jag höll för någon vecka sedan ett tal i en bygdegård för en centerpartistisk avdelning som handlade om Centerpartiets profil och ideologi. Jag fokuserade mycket på den grundläggande ideologin och tog hjälp av Fälldins goda tänkande för att beskriva Centerpartiets ideologi. Jag förde också fram tankar på hur man omvandlar den ideologiska grunden via en profil till en image. Med andra ord hur man för ut politiken till människor på ett pedagogiskt sätt.

Talet gick bra även om jag kom av mig i början. Jag är nybörjare på området så man får ta misstagen med jämnmod. Jag känner mig dock starkare efter att ha utfört denna bedrift.

Ni kan läsa talet här!

6. Högerns miljöpolitik

Många högerinriktade ideologer tenderar att stoppa huvudet i sanden när miljöfrågor kommer på tal. Antagligen beror detta på att det främst är vänsterinriktade fanatiker, som av taktiska skäl övergivit sin klasskamp för något mer modernt såsom miljö och feminism, som tydligast bryr sig om miljöfrågor. Rädslan hos högern är att ännu en centraliseringsideologi tar över. Denna rädsla kan leda till irrationella resonemang om att det inte existerar några miljöproblem överhuvudtaget, dvs. strutsfenomenet.

Läs hela artikeln här!

7. Högerlibertarian

Jag har hittat ett nytt politiskt test och i det testet är jag en högerlibertarian. Jag är dock mer utpräglad höger än libertarian. Testet bygger på att dela upp den ideologiska kartan efter två dimensioner. Den första dimensionen är den gamla vänster - höger skalan och den andra dimensionen är auktoritet - frihet. Om jag själv fick välja skulle jag nog placera mig mer på libertarianskalan, men är nöjd med placeringen på högerskalan. Det finns vissa problem med testet och det är att den inte skiljer på personlig moral och statlig reglering. Man kan tycka att något är fel utan att man vill förbjuda det.

Gör testet du med!

8. Resultatet av Moderaternas vänstersväng

Nu börjar vi se resultatet av Moderaternas vänstersväng där skattesänkningar inte längre är så viktiga, där partiet börjar fjäska för LO, där partiet vill ha kvar AMS och inte vill göra något åt arbetsrätten osv. Nu har Folkpartiet gått ut med att de vill införa ett skattestopp och därmed tonas skattesänkningarna ner även hos Folkpartiet. Kristdemokraterna har börjat tala om det nya folkhemmet. Socialdemokraterna har börjat tala om att gå till val på skattehöjningar. Det här börjar bli skrämmande. Gösta Bohman får återigen rätt i sin teori om att Moderaterna behövs för att dra mittpunkten högerut.

När det gäller Folkpartiet har jag upphört att förvånas. De byter politik lika ofta som jag byter underkläder, dvs. varje dag. Folkpartiets strateger måtte gå efter följande logik: Om vi föreställer oss en slalombacke kan vi först åka ut till vänster och ragga lite röster. Sedan åker vi över till högersidan och raggar lite röster därifrån. Slutligen åker vi in mot mitten och håller oss där. Då har vi samlat in så många röster att vi blir JÄTTESTORA!

Jag minns när Lennart Daléus talade om mittens rike men då passade det inte Leijonborg. Men nu kopierar han idén om mittens rike och vill återigen anpassa sig efter socialisthegemonin. Suck!

9. Ministerstyre – När Ibrahim Baylan talar bugar de sakkunniga

Den 24 januari 2005 lade skolverket fram rapporten ”Mer kunskap för pengarna - en analys av resurser och resultat i grundskolan". Resultaten var tydliga. Friskolor erbjuder en högre effektivitet än kommunala skolor och i de kommuner där friskolor finns etablerade har också de kommunala skolorna en högre effektivitet än i kommuner där friskolor saknas. Kritiken från skolminister Ibrahim Baylan och diverse vänstervridna debattörer lät inte vänta på sig. Den 25 januari, dvs. dagen efter offentliggörandet, drog skolverket tillbaka rapporten med hänvisning till att det inte var ett slutresultat utan ett arbetsmaterial. Men som tur är, för oss vetgiriga, fick Timbro tag på rapporten innan den drogs tillbaka. Timbro scannade in rapporten och lade ut den på Internet.

Här kan ni ladda hem skolverkets rapport!

10. Alliansen ger förslag på förenklade regler

Arbetsgruppen ”Tillväxtregion Sverige” som ska lägga grunden för en borgerlig regering efter 2006 har lagt fram en rapport om förenklade regler. Målet är att stärka Sverige som entreprenörs- och företagarland. Den rapport som nu har lagts fram lägger fram förslag på hur förenklingar av regelverket ska göras för att släppa loss de krafter som finns dolda hos människor. Det är centerpartisten Åsa Torstensson som leder arbetet i gruppen och jag känner ett visst förtroende för henne.

Om man reducerar regleringarna med en fjärdedel som borgerligheten har lovat skulle det betyda en samhällsekonomisk vinst på 30-35 miljarder kronor varje år. Totalt beräknas regelkrånglet kosta Sverige 120-140 miljarder kronor. (Men någon negativ effekt på tillväxt och företagande har det inte enligt vänsteretablissemanget).

Regeringen talar mycket men gör ingenting. ”Nya Näringsministrar har under årens lopp sagt många kloka ord om behovet att göra det lättare att starta och driva företag men i sak har inget hänt. Regeringen har faktiskt gjort sitt bästa för att leva upp till den princip som myntades i den brittiska politiska satiren ”Javisst Herr Minister”. Ju mer en regering talar om ett problem, desto mindre tänker den göra något åt det.”

Läs rapporten ”Ta bort regelkrånglet” där 14 konkreta förslag läggs fram!

11. Fredrick Federley föreslår ett stopp på kärnkraftsmotståndet

Äntligen har någon vågat ifrågasätta Centerpartiets hårda kärnkraftsmotstånd som för tio år sedan gick ifrån sitt ”bäst före”-datum. Allt som Centerpartiet stod för på 1970-talet är inte rätt. Inte ens då Thorbjörn Fälldin har sagt det. Jag vill dock försvara Fälldin på så sätt att hans motstånd till kärnkraften satte press på kärnkraftsbolagen att förbättra säkerheten på kärnkraften i Sverige.

Problemet idag är att Centerpartiet försöker både avveckla kärnkraften och minska beroendet av fossila bränslen samtidigt som partiet vill vara ett företagsparti. Ekvationen går helt enkelt inte ihop. Något måste stryka på foten och det minst riskfyllda är att låta kärnkraften få fortsätta ända tills alternativ har arbetats fram på den fria marknaden. Nu har dock fler och fler börjat ifrågasätta växthuseffekten, men jag vill fortfarande ta det säkra före det osäkra. Här kan ni läsa en artikel i Economist som ifrågasätter växthuseffekten!

samt ett pressmeddelande från Stockholms universitet!

Läs Federleys artikel här!

Maud Olofsson har varit ovanligt positiv till omorienteringen!

Men tyvärr finns det bromsklossar!

Nu är det inte längre Centerpartiet som är det största problembarnet utan nu är det Folkpartiet som med sin flip-flop-politik har börjat avvika genom att kräva en utbyggnad av kärnkraften.

12. Kristdemokraterna har på allvar börjat utmana socialismens hegemoni

Kristdemokraterna har börjat få problem enligt Demoskop. De ligger under 3 %. Nu är dock Demoskop än av de mindre pålitliga opinionsinstituten men det börjar i alla fall bli dags för Kristdemokraterna att fokusera sina krafter.

Jag föreslår följande:
1. Fokus på familjepolitiken. Många människor är positiva till frihet inom barnomsorgen.
2. Ordning och reda. Kommunal polis är ett bra exempel på detta.
3. Kräv en folkomröstning ang. EU-konventionen. Populistiskt visst, men det ger partiet lite andrum och dessutom borde det överensstämma med partiets subsidiaritetsprincip.
4. Förbättra situationen för äldre och ta tag i problemen inom geriatriken (ålderdomsrelaterade sjukdomar).

Förutom detta tror jag att Kristdemokraterna tjänar på de undersökningar som de genomfört för att avslöja Socialdemokratins maktvälde där socialdemokrater är överrepresenterade i högskolestyrelserna och där Socialdemokraterna belönar sina egna genom att erbjuda höga befattningar. Här kommer kristdemokratins ofullkomlighetstanke in i bilden.

Enligt de kristdemokratiska riksdagsledamöterna Torsten Lindström, Inger Davidson och Olle Sandahl är Socialdemokraterna överrepresenterade i högskolestyrelser medan alla andra partier är underrepresenterade i förhållande till det senaste valresultatet. Vänsterkartellen har 68,3 % (52,7 i valresultat) och borgarna har 31,7 % (43,7 i valresultat). Detta är allvarligt och ska sättas i sammanhang med dr. Göran Perssons muta som han fick av Örebro universitet.

Läs KD:s rapport om Socialdemokraternas överrepresentation i högskolestyrelserna!

Och i en DN-artikel drämmer Göran Hägglund till med att alla politiskt tillsatta chefer ska sparkas efter maktskiftet. Så ska det låta!

Läs artikeln här!

Jag är övertygad om att ett visst negativt kampanjande tyvärr behövs då motståndaren är som den är, men det krävs mer än så. Kristdemokraterna måste tydligare formulera sin vision av Sverige. Kristdemokraterna måste ha en dröm om Sverige som inte går i Socialdemokraternas spår.

Läs Göran Hägglunds tal om det nya folkhemmet som har mycket godbitar men även några plumpar!

13. Kristdemokraterna hycklar i Åke Green fallet

Åke Green friades som tur är av hovrätten och en liten uns av yttrandefriheten är räddad. Men hur ser verkligen rättsläget ut? Vad får man säga? Vad får man inte säga? Kristdemokraterna anser att Åke Green som pastor ska ha rätt att tolka bibeln som han vill även då han kommer fram till att sionismen och indirekt judarna är en cancersvulst på samhällskroppen. Men om en nazist skulle påstå samma sak då ska h*n slängas in i finkan! Detta är horribelt och stinker hyckleri. Självklart ska hets mot folkgrupp lagen bort helt och hållet. Den som tycker något annat har en konstig demokratisyn där vissa grupper tilldelas privilegier i samhället.

Läs Göran Hägglunds artikel i ämnet! (För säkerhets skull skriver Hägglund att man inte får säga vad man vill i predikostolen men tydligen ska man få tala om homosexualitet som en cancersvulst.)

14. Generationsfred

I samhället råder en viss spänning mellan generationerna bland annat på grund av pyramidspelet ATP-systemet och andra statliga projekt som bygger på att nästa generation ska betala för dagens utgiftskalas. Samtidigt finns det viss förakt för äldre då de anses vara färdiga när de fyllt 55 – 65 år. Vissa vill pensionera sig vid 55 och andra vid 80 år. Det ska vara upp till var och en att bestämma detta. Tyvärr har arbetsgivarna en tro att äldre inte behövs. Samma sak gäller yngre som inte släpps in på arbetsmarknaden på grund av att de saknar arbetsmarknadserfarenhet. Men syvende och sist är det statens regleringar och skatter som är grundproblemet.

Jag minns ett argument från CUF när jag var aktiv i Värmland som gick ut på att äldre stjäl lika mycket i butiker som unga. Förutom att detta inte är sant byggde argumentet på en felaktig ideologi. Det tog mig ett tag att inse var felet fanns. Intuitivt kände jag direkt aversion mot detta tänkande men nu har jag förstått varför. Jo, argumentet bygger på att man har rätt att ge kollektiv egenskaper. Äldre stjäl och yngre stjäl. Nej, det är fler ungdomar som stjäl, men det betyder inte att ungdomar stjäl. Jag gör det inte! Samma sak gäller äldre. Inget blir bättre av att man för att förhindra generalisering av ungdomar börjar generalisera äldre. Vi måste komma ur denna kollektiva cirkel.

Ett citat från Kristdemokraten nr.3 2005 formulerar det jag vill få sagt: ”Somliga tycker att de yngre mist vördnaden för den äldre generationen. Men jag vill inte ha vördnad utan gemenskap över åldersgränserna.” Där satt den. Den som sade detta var 94-åriga Ingrid Luterkort.

15. Nyöversättning av Atlas Shrugged

Timbro har nyligen gett ut ”Och världen skälvde” i en nyöversättning av Mattias Svensson.

Här kan du läsa ett utdrag ur boken!

Min favorit är: ”Har man inte alltid predikat för oss om kapitalismens nedbrytande konkurrens, där folk måste försöka göra ett bättre jobb än sina kamrater? Motbjudande, inte sant? Nåja, de skulle ha sett hur det blir när vi måste tävla med varann om att göra sämsta möjliga jobb. Det finns inget säkrare sätt att förstöra en människa än att sätta honom i en sådan knipa att han måste anstränga sig för att inte göra sitt bästa, måste satsa på att göra ett dåligt jobb dag ut och dag in. Det gör slut på honom fortare än sprit och kriminalitet. Men det var ingenting annat vi kunde göra än låtsas att vi var odugliga. Det enda vi fruktade var att bli anklagade för att ha ’förmåga’! Förmåga var som en inteckning i dig som du aldrig kunde lösa in. Och vad fanns det att arbeta för? Man visste att man skulle få sin ynkliga allmosa vare sig man jobbade eller inte – grundbidrag kallades det – och något mer var det omöjligt att få hur hårt man än arbetade. Man kunde inte räkna med att köpa en ny kostym nästa år – kanske gav de en ett ’klädbidrag’, kanske inte, det berodde på om någon hade brutit ett ben eller behövde en operation eller fick nya barn. Om det inte fanns pengar till nya kostymer åt alla kunde man inte få någon själv.”

”Det dröjde inte länge innan vi begrep hur det fungerade. Den som försökte vara hederlig måste avstå allting. Han tappade lusten för nöjen, han drog sig för att röka en endaste cigarett eller unna sig ett tuggummi, eftersom han var orolig för att någon annan kanske hade större ’behov’ av den slant det kostade. Han skämdes för varenda tugga han svalde och undrade vem som hade slitit med nattskift eller övertid för att betala den, eftersom han visste att maten inte rättmätigt var hans, hellre ville bli lurad än själv vara en lurendrejare, finna sig i att vara snyltare men inte blodsugare. Han gifte sig inte, han hjälpte inte ens sina gamla föräldrar därhemma, han ville inte lägga extra bördor på ’familjen’. Dessutom hade han fortfarande någon sorts ansvarskänsla; han ville inte gifta sig och sätta barn till världen när han inte kunde planera för framtiden, inte ge några löften, inte räkna med någonting. Men den som var lat och ansvarslös hade glada dagar. Han avlade barn, han förförde flickor, han skickade efter varenda slashas till släkting från hela landet och alla ogifta gravida systrar, för att få ett extra ’socialbidrag’; de simulerade sjukdomar fortare än någon doktor kunde avslöja dem, de misskötte sina kläder, sina möbler, sina hem – vad tusan skulle de inte göra det för, ’familjen’ betalade ju. De hittade på fler knep att skaffa sig ’behov’ än vi andra ens kunde fantisera ihop – de utvecklade en särskild förmåga för det, det var den enda förmåga de bidrog med.”

”Kärlek till nästan? Det var då vi för första gången i livet lärde oss att hata vår nästa. Vi började hata dem för varje mål mat de svalde, för varje litet nöje de beviljades, för varenda ny skjorta, varenda ny hatt åt någons hustru, varenda utflykt med någons familj eller målning av någons hus – det togs från oss, det betalades med vårt slit, våra försakelser, vår hunger.”

Angående en fabrik som tagits över av en altruistisk kommunist som organiserat företaget efter kommunismens ideal. Principen efter förmåga och efter behov får sin konkreta beskrivning.

Timbro har också skickat ut den nya boken till 51 kändisar med medföljande personligt brev där varje kändis får sitt eget argument att läsa boken. Många roliga och gulliga, och till och med elaka, brev finns att läsa här!

Min favorit är brevet till den fisförnäma finkultursförfattaren Horace Engdahl som sitter i Svenska Akademin: ”Äntligen! Nu finns Ayn Rands ”Och världen skälvde” i svensk pocketutgåva. Titta gärna lite extra på Balph Eubank (s 147-148), en karaktär med rykte om sig att vara nationens ledande författare trots att nästan ingen läst hans böcker.”

16. Captus

Captus är ett bra initiativ som strävar efter att sprida kunskaper som borgerligt inriktade har mycket intresse av. Om man vill ha en sammanfattning av viktig information för de som vill arbeta för frihetliga tankar är Captus en mycket viktig informationssida!

17. Liberalism in the city

Liberala ungdomsförbundet Storstockholms officiella blog Liberalism in the city är mycket läsvärd. Här har vi en samling liberaler som verkligen är liberaler. De förstår till och med att yttrandefriheten aldrig kan inskränkas i en demokrati.

Följ bloggen här!

/Fredrik Runebert

|Hem| |Vem är Runebert?| |Nyhetsbrevsarkiv| |Analys av Centerpartiet| |Egna litterära alster| |Litteraturanalys| |Favoritlänkar| |Läsarundersökning|